• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Investorer undervurderer styrken i det globale opsving

Chefstrateg Tine Choi vurderer fremtidsudsigterne for de finansielle markeder i nyt Quarterly House View fra Danske Bank.

2018 har været et splittet år som investor. Den globale økonomiske vækst er solid, og virksomhedernes indtjening skyder i vejret, men alligevel har vi oplevet længere perioder med store markedsudsving og kursfald.

”I Danske Bank indledte vi 2018 med et positivt syn på aktier, og vi vurderer fortsat, at aktiemarkedet vil byde på pæne afkast i det kommende år. Men samtidig må vi konstatere, at mange investorer tilsyneladende forventer, at den næste recession er under opsejling," fortæller chefstrateg Tine Choi i det nye Quarterly House View fra Danske Bank.

Hun henviser til, at mange investorer siden nedturen på aktiemarkedet i februar har tøvet med at tage risiko.

”Der er flere årsager til, at investorerne holder igen. Blandt andet har det økonomiske opsving i USA bevæget sig ind i sit 10. år, og det er det anden længste opsving siden Anden Verdenskrig. Det gør mange investorer nervøse for, at enden på opsvinget muligvis snart oprinder. Samtidig har vi bevæget os ind i den sencykliske fase af det økonomiske opsving, hvor accelerationen i væksten aftager, og nogle af de økonomiske nøgletal begynder at bøje af,” fortæller Tine Choi.

Mere krudt i opsvinget
Ifølge chefstrategen er tiden dog endnu ikke inde til at skrue ned for aktierne - tværtimod. Danske Bank har fortsat en overvægt i aktier og en undervægt i obligationer.

”Selv om vi har bevæget os ind i den sene fase af opsvinget, kan det efter vores vurdering fortsætte op imod et par år endnu. Det stærke arbejdsmarked betyder, at forbruget er godt understøttet, og det samme gælder investeringsaktiviteten i virksomhederne. Samtidig ser selskabernes indtjeningsudsigter stadig stærke ud – også selvom indtjeningsvæksten vil toppe i år, da effekterne fra den amerikanske skattereform gradvist vil aftage,” siger Tine Choi.

Chefstrategen forventer et afkast fra aktier på 10-12 pct. i løbet af de kommende 12 måneder opgjort i lokal valuta. Afkastet kan dog blive et andet i danske kroner, afhængig af hvordan valutakurserne udvikler sig.

Blandt potentielle fremtidige usikkerhedsfaktorer nævner hun blandt andet stigende amerikanske renter, der dog er faldet markant i de seneste uger, samt geopolitisk støj i forhold til fx Iran, Nordkorea og Donald Trumps handelskrig. Dertil kommer den politiske usikkerhed i Italien og bekymringen for, hvad det kan få af konsekvenser for euroen. I den forgangne uge har det udløst store markedsudsving.

LÆS det nye Quarterly House View, hvor Tine Choi giver sin vurdering af de mest attraktive investeringsmuligheder.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.