• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Investorer tror på de nye vækstmarkeder

En ny undersøgelse fra Danske Invest viser, at danskerne i høj grad tror på Asien, Latinamerika, Kina og Afrika som fremtidens vækstmarkeder. Alligevel investerer vi paradoksalt nok mest dansk.

Danskerne er ikke i tvivl. Fremtidens gevinster på aktiemarkederne skal findes langt væk fra Danmark og det øvrige Europa. I stedet bliver det i Asien, Sydamerika, Østeuropa og Afrika, at danskerne forestiller sig, at fremtidens jubelscener kommer til at finde sted. Det viser en ny undersøgelse blandt investorer i Danmark, som Danske Invest har lavet i samarbejde med analysebureauet YouGov.

”Den holdning passer godt sammen med vores egne analyser, der peger på, at væksten på hjemmemarkedet og i det øvrige Europa nok bliver relativt lav, mens områder som Asien, Sydamerika og Afrika bliver betragtet som vækstområder, siger Thomas Mitchell, adm. Direktør i Danske Invest.

Ifølge undersøgelsen peger blot 3 pct. på, at Skandinavien er fremtidens investeringsmarked, 7 pct. peger på Europa i øvrigt, mens hele 39 pct. peger på Kina og 38 pct. på Asien generelt. I toppen ligger også Sydamerika, Østeuropa og Afrika. 

Følger ikke egne råd
Når man kigger på danskernes egen investeringsadfærd springer det dog i øjnene, at de ikke følger deres egne råd. I stedet peger investorerne på de nære markeder, når de selv skal investere. 33 pct. foretrækker således at købe investeringsbeviser, der udelukkende består af danske aktier, hvis de skulle købe i dag. Ifølge chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen fra Danske Invest skyldes det nok, at danskerne føler, de kender de danske selskaber bedre og dermed er mere trygge ved dem.

"Årsagen skal nok findes i det faktum, at man har en tendens til at føle sig mere tilpas med det, man kender. Investorerne kan bedre identificere sig med selskaber som Novo Nordisk, Mærsk og Danske Bank end de kan med udenlandske virksomheder," forklarer Bo Bejstrup Christensen.

Han undrer sig dog over, at danskerne ikke vælger at handle, som de tænker. Han mener, der er et klart paradoks mellem, at investorerne på den ene side siger, at de ser det største potentiale uden for landets grænser, men at de samtidig har den største tendens til at investere i danske aktier. Særligt hæfter han sig ved, at investorerne faktisk nævner BRIK-landene og nye markeder direkte som fremtidens vækstmarkeder uden at gøre noget ved det. Han har et godt råd til de tryghedssøgende investorer.

Tag kontakt til din rådgiver
"Hvis de danske investorer føler de mangler viden om de muligheder, de trods alt selv har identificeret, er det oplagt at tage kontakt til sin investeringsrådgiver. Ofte betaler det sig enten i form af højere afkast eller mere risikospredning at dyppe tæerne i ukendte vande," siger han.

Thomas Mitchell forklarer, at investering i investeringsbeviser netop er særdeles attraktive, når man som investor bevæger sig ud i fremme og ofte ukendt territorium.

»Det er en attraktiv måde at sprede risikoen på. Du får et produkt, som måske dækker 50 til 60 aktier i en region, som private investorer ellers ikke ville have en chance for at finde frem til på egen hånd. Her viser investeringsbeviserne deres styrke,« siger Thomas Mitchell.

Læs også:
Undersøgelse: Danskerne elsker aktier

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.