• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

International blåstempling af Danske Invests arbejde med ansvarlige investeringer

Danske Invest har igen i år fået tildelt et ’ESG label’ fra LuxFLAG for hovedparten af vores fonde. Vi er således den fondforvalter i Europa med flest fonde, der er certificeret.

63 fonde på tværs af Danmark, Luxembourg og Finland er certificeret med et ESG label fra LuxFLAG, hvilket er en blåstempling af Danske Invests mangeårige arbejde med ansvarlige investeringer. Det er andet år i træk, at fonde i Danske Invest kvalificeres til certificeringen.

”Et af Europas førende analysehuse har lavet en ekstern validering af vores processer og fonde og er kommet frem til, at vi igen kan få tildelt deres ESG-label. Det er vi naturligvis stolte af,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest.

Han tilføjer, at arbejdet med ansvarlige investeringer er en kontinuerlig proces, hvor Danske Invest fortsat vil bestræbe sig på at være en af de førende nordiske udbydere af ansvarlige fonde.

”Vi arbejder konstant med at udvikle relevante og efterspurgte investeringsprodukter, der har et stærkt fokus på bæredygtighed,” siger han.
 

En af de ældste ESG-certificeringer i Europa

LuxFLAGs ESG-mærke er en af de ældste certificeringer af sin art i Europa. Certificeringen har omfattende krav til modtagerne, hvilket omfatter, at ansvarlighed skal være en integreret del af investeringsprocessen, at der foretages aktivt ejerskab via dialog og afstemning på generalforsamlingerne om bæredygtige emner samt at der anvendes investeringsrestriktioner.
Det er omkring 95 nordiske, europæiske og globale kapitalforvaltere, der har mærkningen. Du kan se hele oversigten over, hvem der har LuxFlag her og læse mere om LuxFlags ESG certificering her.

LuxFLAGs gælder et år ad gangen, og der skal derfor ansøges om certificeringen årligt. I år har der været et krav til fondene om, at de skal være enten artikel 8 eller 9 ifølge EU’s regler på området (SFDR-reguleringen).

Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her

Mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber kan findes her. 

Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospekterne.

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.