• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Hver tredje afrikaner er nu middelklasse

Den afrikanske middelklasse vokser og hver tredje afrikaner er nu middelklasse, vurderer Den Afrikanske Udviklingsbank. Danske Invest afdeling Afrika satser på den afrikanske middelklasse.

20 dollar om dagen. Så mange penge har en tredjedel af alle afrikanere i dag til rådighed, og det betyder, at de kan kalde sig middelklasse. Det skriver verdensbedstenyheder.dk, der er et initiativ fra de danske udviklingsorganisationer, Danida og FN. Middelklasse betyder, at man ikke længere kun bruger penge på at overleve. Nu er der også forbrug på dagsordenen samt uddannelse og sundhed.

”Jo mere velstående familien bliver, jo færre børn føder kvinderne. Det betyder, at de børn, der bliver født, lever længere og bedre,” forklarer verdensbedstenyheder og henviser dermed til den gode spiral, som Afrika er på vej ind i.

Danske Invest afdeling Afrika satser især på det indenlandske forbrug i Afrika, når afdelingen skal investere. Det er Investec Asset Management og porteføljerådgiver Malcolm Gray, der står investeringerne til afdelingen, og Investec nævner den stigende middelklasse som et fokusområde ved aktieudvælgelsen.

Stigende velstand
”Stærk vækst kombineret med mindre fattigdom vil føre til stigende velstand på tværs af regionen. Og selskaber, der investerer i Afrika, vil opleve stigende indenlandsk efterspørgsel og forbrug, efterhånden som et stigende antal personer blive en del af den moderne økonomi. Dette vil øge det totale forbrug – vi estimerer en gennemsnitlig årlig vækst på omkring 6 pct. mellem 2010 og 2020,” forklarer Investec.

Malcolm Gray fra Investec Asset Management arbejder fra Sydafrika, og han er jævnligt på virksomhedsbesøg over hele Afrika i forsøget på at finde egnede investeringer til afdelingen.

Afdeling Afrika investerer blandt andet i afrikanske banker som Zenith Bank og First Bank of Nigeria, ligesom fødevareselskaber som Juhayna Food Industries og Flour Mills Nigeria PLC også er på listen over selskaber, der er investeret i.

Afdelingen har fra nytår og indtil midten af december steget med omkring 15 pct.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.