• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Håndplukket i en krisetid

Usikre markeder og kursdyk giver muligheder for at få fat i de gode aktier til den rigtige pris. I afdelingen Global StockPicking er det porteføljemanagerens opgave at finde virksomheder med stort potentiale. Og der er frit slag på alverdens aktiemarkeder.

Opgaven er lige så simpel, som den er svær for teamet bag Danske Invest Global StockPicking: Find  omkring 40 virksomheder over hele verden med stort potentiale. Der er ingen krav til hverken branche eller geografi.

Resultatet er blevet en afdeling, hvor investering i store tunge vækstselskaber præger porteføljen, men hvor der også er plads til de små nichevirksomheder, der pludselig dukker op, og som kortvarige kursdyk har sendt ned i en attraktiv pris.

”Vi har store kvalitetskrav til de virksomheder, vi investerer i. Der skal være en holdbar forretningsmodel, en god ledelse og gode indtjeningsmuligheder, fortæller chefporteføljemanager John William Olsen fra Danske Capital, der er rådgiver for afdelingen.

Kursudsving er en fordel
Store vækstvirksomheder som Colgate-Palmolive, Kraft Foods , Nestle danner en stabil base i  porteføljen, og det er afdelingens strategi at finde selskaber med stærke brands og forretningsmodeller, der samtidig er attraktivt i prisfastsat. Og her kan de store udsving i aktiemarkedet være en fordel for os, forklarer John William Olsen.

”Når vi investerer i nye virksomheder sker det typisk, når kortsigtede forhold presser kurserne og åbner mulighed for langsigtede investorer som os. Vi mener generelt, at store stabile vækstaktier i lyset af den makroøkonomiske situation stadig ser relativt billige ud. Det handler om at kunne se igennem krisen og turde tro på selskaberne, selv om det helt aktuelt kan se sort ud, forklarer han. Det gælder specielt for de cykliske selskaber, hvor der nu igen dukker købsmuligheder op, fortæller John William Olsen.

Han fortæller samtidig, at afdelingen i øjeblikket stort set ikke har investeret i emerging markets, da risikoen er for høj. Men denne undervægt er dog ikke permanent, understreger han.

Søger langsigtet potentiale
”Vores andet ben i afdelingen består i, at vi opportunistisk søger investeringer i lidt mere risikobetonede aktier med et stort langsigtet potentiale.  Vi leder efter steder i markedet, hvor en nervøsitet har presset cykliske kvalitetsselskaber ned i pris. Hvis vi tror på forretningskonceptet og ser et stort potentiale, så er vi klar til at slå til, siger John William Olsen.

Aktierne i Global StockPicking ligger i gennemsnit 4 år i porteføljen, og investeringerne spredes sjældent over mere end 40 selskaber. Ifølge Morningstar er det siden 2004 blevet til et gennemsnitligt årligt afkast på 4,2 pct. imod verdensindeksets 2,7 pct.

Læs også:

Et kig ind i maskinrummet gjorde forskellen

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.