• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Gør som mange andre – spar op via en aktiesparekonto

I fem år har danskerne kunnet investere via en aktiesparekonto med en lavere skat end ved en normal aktieinvestering. Mange investorer vælger Danske Invests fonde i deres aktiesparekonto - særligt de globale aktiefonde er populære.

Omkring 360.000 danskere har oprettet en aktiesparekonto ifølge Finans Danmark, og den stigende interesse kan også mærkes i Danske Bank, hvor stadig flere kunder opretter en aktiesparekonto. Beløbsgrænsen på kontoen blev ved årsskiftet øget fra 106.600 kr. til 135.900 kr., hvilket gør den endnu mere interessant.

”En aktiesparekonto kan være en god ide, hvis du gerne vil i gang med at investere. Du betaler nemlig kun 17 procent i skat af dit afkast mod henholdsvis 27 og 42 procent ved normal investering i aktier. Skatten sørger vi for, at du får betalt hvert år, så det behøver du ikke spekulere over,” siger seniorstrateg Sofie Manja Eger Huus fra Danske Bank og tilføjer, at man som investor dog altid skal overveje risikoen, inden man investerer.

”Selvom du sørger for at sprede din investeringer bredt i flere forskellige fonde eller investerer bredt i globale aktier, for eksempel via en global aktiefond, så er der stadig større risiko ved at investere i aktier i stedet for have pengene stående på en bankkonto. Til gengæld er der større sandsynlighed for, at din opsparing øges,” siger Sofie Manja Eger Huus. 

Læs mere om skatten i aktiesparekontoen i denne artikel

En stor del af kunderne i Danske Bank vælger Danske Invest-fonde, når de skal investere via deres aktiesparekonto. Som vi tidligere har skrevet, er det især globale indeksfonde og teknologiaktier, der var blandt de mest populære fonde i 2023. Det gælder også, når det kommer til investeringer i aktiesparekontoen, men der er alligevel en forskel i Top 5, da aktiesparekontoen kun må indeholde aktier.

 

 1. Danske Invest Global Indeks
  Investerer globalt i udviklede markeder som for eksempel USA, Europa og Japan.
   
 2. Danske Invest Index Global AC Restricted - Akkumulerende.
  Investerer også bredt i globale aktier, men inklusiv emerging markets. Fonden har et bæredygtig investeringsmål i form af reduktion af CO2-udledning.
   
 3. Danske Invest Teknologi Indeks KL.
  Investerer i aktier i selskaber, der drager fordel af udvikling, produktion, distribution og anvendelse af teknologi i bred forstand.
   
 4. Danske Invest Danmark Indeks.
  Investerer bredt i danske aktier ud fra det danske indeks Nasdaq Copenhagen.
   
 5. Danske Invest Global Sustainable Future.
  Investerer i aktivt udvalgte globale aktier. Fonden har et bæredygtig investeringsmål om at bidrage positivt til udvalgte FN Verdensmål.

Sammenlagt udgør de to globale aktiefonde den klart største andel af investeringerne i aktiesparekontoerne, mens de resterende tre fonde kun udgør omkring halvdelen af beløbet for globale fonde. 

”Vi er naturligvis glade for, at mange investorer vælger at investere i vores fonde. Som vi så i vores investorundersøgelse sidste år, er der flere investorer end tidligere, der har fokus på bæredygtighed, hvilket også ses på listen over mest populære fonde,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest.

Et eksempel på en fond han henviser til, er Danske Invest Index Global AC Restricted Akkumulerende, som adskiller sig fra Danske Invest Global Indeks ved at have et bæredygtigt investeringsmål om at reducere CO2-udledning. Det gør den ved at følge et særligt klimaomstillingsindeks, som lever op til EU's krav for klimaomstillingen. Fonden har flere begrænsninger på, hvad den må investere i. For eksempel er fossile brændstoffer begrænset, hvilket er med til at reducere fondens samlede CO2-udledning.  

LÆS MERE: Få et overblik over, hvilke Danske Invest-fonde, der har flest restriktioner.


Indskudsloftet er hævet, men…

Selvom en stigning på 30.000 kr. i indskudsloft på aktiesparekontoen kan lyde af meget, er beløbet ifølge Finans Danmark lavere, end det oprindeligt var planen i den politiske aftale, der ligger bag aktiesparekontoen. 

”Da indskudsloftet blev forhøjet i 2020, så vi efterfølgende en mærkbar stigning i antallet af aktiesparekonti. I forhold til at styrke investorkulturen i Danmark er det derfor positivt, at Folketinget har hævet indskudsloftet pr. 1. januar 2024. Loftet for den danske aktiesparekonto er dog fortsat lavt, ikke mindst når vi sammenligner med lignende ordninger i de andre nordiske lande. I Sverige og Norge er der slet ikke et indskudsloft, mens det i Finland er på 100.000 euro. Det svarer til 750.000 kr. – altså mere end 5 gange højere end det danske loft,” siger Birgitte Søgaard Holm fra Finans Danmark i en artikel på deres hjemmeside. 

Hvis du har fået mod på at oprette en aktiesparekonto, så kan du læse meget mere om både aktiesparekontoen, og hvordan du får den oprettet på Danske Banks hjemmeside. 

Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. 

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. 

Vi henviser dig til at læse prospektet og dokumentet med central information, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning.  Et sammendrag af investorrettigheder er tilgængeligt på dansk og kan sammen med mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber findes her:

Danske Invest Global Indeks
Danske Invest Index Global AC Restricted - Akkumulerende 
Danske Invest Teknologi Indeks KL 
Danske Invest Danmark Indeks 
Danske Invest Global Sustainable Future


Beslutningen om at investere i fonden bør træffes under hensyntagen til alle fondens miljømæssige og/eller sociale karakteristika/bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospektet.
 
Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med henblik på markedsføring af dets fonde. 
 
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.