• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Globale Indeksobligationer sikrer din opsparing mod inflation

Danske Invests to afdelinger med globale indeksobligationer investerer i udvalgte markeder for indeksobligationer verden over og efterstræber et afkast lidt over dansk inflation.

Renten på indeksobligationer er fleksibel og ændrer sig, så den afspejler det aktuelle inflationsniveau. Derfor kan indeksobligationer i modsætning til traditionelle obligationer, der har en fast pålydende rente, bruges til at sikre en opsparing mod inflation. De indeksobligationer, der indgår i Danske Invests to afdelinger med globale indeksobligationer, er alle udstedt af stater og har dermed en sikkerhed på niveau med traditionelle statsobligationer.

Inflation et globalt fænomen
Ifølge Thor Schultz Christensen, porteføljerådgiver for Danske Invest med ansvar for globale indeksobligationer, vil globaliseringen sandsynligvis betyde, at der i fremtiden vil ske større udsving i råvarepriserne. Og råvarepriserne har stor betydning for det samlede inflationsniveau.

»Inflationen i Danmark bliver påvirket af forbruget af råvarer og fødevarer i den øvrige verden. Derfor har vi valgt, at ca. to tredjedele af porteføljen er investeret i indeksobligationer fra USA og Eurozonen og ca. en tredjedel i indeksobligationer fra resten af verden – dog overvejende England og Japan,« siger Thor Schultz Christensen.

Danske Indeksobligationer tørrer ud
Danske investorer er sandsynligvis først og fremmest interesseret i at opnå en inflationssikring, der afspejler inflationen i Danmark. Derfor kan det virke oplagt at investere i en afdeling med danske indeksobligationer. Men ifølge Thor Schultz Christensen kan afdelingerne med globale indeksobligationer netop skabe et stabilt afkast, der lægger sig tæt op ad dansk inflation.

På globalt plan findes et stort og effektivt marked for indeksobligationer, mens det danske marked gradvis bliver mindre og mindre. Det skyldes, at der i Danmark ikke er blevet udstedt indeksobligationer siden 1999, hvorfor markedet skrumper ind, efterhånden som de gamle obligationer udløber.

Til den langsigtede investor
Afdelingerne med globale indeksobligationer er især velegnet til langsigtede investeringer, netop fordi de kan dæmme op for, at en opsparing udhules af inflation.

Danske Invest Globale Indeksobligationer – Udloddende er primært målrettet fri opsparing, mens Danske Invest Globale Indeksobligationer – Akkumulerende er målrettet pensionsmidler.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.