• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Færre aktier i Mix-afdelingerne

Vi sælger aktier i Mix-afdelingerne. Pengene bliver i stedet investeret i obligationer.

Vi har valgt at nedbringe risikoen i Mix-afdelingerne ved at sælge aktier og i stedet investere i obligationer. Der er blevet solgt aktier for mellem 4-7 pct. afhængigt af afdelingernes risikoprofil.

Ifølge Søren Blem-Brynov, der er senior porteføljemanager i Danske Capital og en del af det team, der passer Mix-afdelingerne for Danske Invest, skyldes salget blandt andet, at afdelingerne det seneste halve års tid har ligget relativt højt på risikoskalaen inden for de rammer, de enkelte afdelinger har. Samtidig har væksten stabiliseret sig.
 
Lavere afkast på aktier
”Vores analyser viser, at væksten har stabiliseret sig samtidig med, at forventningerne i markedet stadig er høje. Vi forventer derfor lavere, men stadig positive afkast på aktier på den korte bane. Derfor reducerer vi aktieandelen, så forholdet mellem afkast og risiko matcher de nye forventninger,” fortæller Søren Blem-Brynov.

Han bemærker dog, at investorer i de højere risikosegmenter, altså Mix Offensiv og Mix Offensiv Plus, stadig har en aktieandel, der er højere end det gennemsnit, afdelingerne på lang sigt forventes at ligge på. Investorer i de lavere risikosegmenter, Mix og Mix Defensiv, har nu en aktieandel på niveau med det, afdelingerne på lang sigt forventes at ligge på.
 
Sidst Danske Capital ændrede i sammensætningen i Mix-afdelingerne var i september, hvor der blev købt aktier til Mix Offensiv og Mix Offensiv Plus.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.