• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Europæiske high yield-obligationer scorer fem stjerner

Danske Invests afdeling Euro High Yield-Obligationer Akk. har netop fejret sin tre års fødselsdag og har dermed også fået sin første rating fra Morningstar: Fem stjerner.

Der skal gå tre år, før en afdeling har opbygget en lang nok historik til at blive vurderet af det uafhængige analysebureau Morningstar. I sommer rundede afdeling Euro High Yield-Obligationer Akk. den milepæl og kom dermed med i Morningstars vurdering. Og det blev til topkarakteren fem stjerner.

Chefporteføljerådgiver Andreas Dankel fra Danske Capital rådgiver Danske Invest om investeringerne i afdelingen, og ifølge ham skyldes afdelingens succes dygtige medarbejdere og en solid investeringsproces.

Opmærksomme på risikoen
”Igennem hele perioden har vi været meget opmærksomme på risikoen i porteføljen. For tre år siden var vi meget skeptiske omkring risikoen i særligt det sydlige Europa, både med hensyn til banker og ikke-finansielle selskaber. Den skepsis har tjent os godt indtil 2012, hvor vi begyndte at foretage lidt mere risikofyldte investeringer, hvilket generelt har performet godt siden,” forklarer Andreas Dankel om afdelingens afkast.

Fremadrettet forventer Andreas Dankel, at både europæiske renter – og konkursraten – vil forblive på lave niveauer.

Fortsat interesse for aktivklassen
”Jeg forventer, at udviklingen i markedet vil understøtte interessen for high yield-obligationer, hvor det forventede afkast er større end andre typer obligationer,” fortæller Andreas Dankel.

Andreas Dankel forklarer, at afdelingens investeringer bygger på en investeringsproces, hvor der er fokus på flere faktorer:  sektor- og selskabsanalyse, kvantitativ og kvalitativ obligationsudvælgelse samt en effektiv udførelse.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.