• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Efter kursstigninger i år: Er aktier blevet for dyre?

2013 ender som et godt år for aktier på de vestlige aktiemarkeder, mens nye markeder har haft et svært år. Men hvordan ser prisfastsættelsen ud på aktierne nu? Danske Invests chefanalytiker giver sin vurdering.

Aktiemarkederne i både Europa og USA har holdt fest hele 2013 med store kursstigninger, hvor bl.a. amerikanske aktier er steget med over 29 pct. Men er aktierne nu blevet for dyre, og venter der investorerne tømmermænd efter festen? Det korte svar er ”nej”. Den lempelige pengepolitik har givet rekordlave renter, og det kan få investorer til at søge mod mere risiko for at få et bedre afkast. Derfor kan aktierne komme til at stige i en grad, så de om 2-3 år ender med at være dyre. Der er dog også en række andre faktorer, der spiller ind, og der er samtidig stor forskel på det fortsatte potentiale alt efter, hvor i verden du kigger hen.

Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen giver bud på mulighederne for afkast i 2014 på både europæiske og amerikanske aktier samt aktier fra nye markeder.

Amerikanske aktier:
De amerikanske aktier har været i festhumør i hele 2013. Alligevel mener chefanalytiker i Danske Invest Bo Bejstrup ikke, at aktierne på den anden side af Atlanten er blevet for dyre.

"Vi mener, at prisfastsættelsen på amerikanske aktier kan retfærdiggøres ud fra den positive makroøkonomiske udvikling i USA og det lave renteniveau. Faktisk er der grund til at tro, at amerikanske aktier vil stige yderligere til næste år.  Vi forventer afkast på 8-10 pct. samlet set i 2014,” siger chefanalytiker i Danske Invest Bo Bejstrup.

Europæiske aktier:
Aktiemarkederne i Europa har også holdt fest i 2013, og her mener chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen heller ikke, at aktierne er blevet for dyre. Det spirende opsving i Europa vil give virksomhederne gode muligheder i 2014.

”Vi vurderer, at afkastet i Europa kan blive lidt højere end i USA. Det skyldes, at selskaberne generelt er billigere prisfastsat, og at indtjeningen kan stige relativt kraftigt i starten af et opsving trods moderat vækst. Det skyldes blandt andet, at der er en masse ledig kapacitet, der er klar til at blive genanvendt,” fortæller Bo Bejstrup.

Aktier fra nye markeder:
Det kan gå begge veje i 2014. Sådan lyder meldingen fra chefanalytiker Bo Bejstrup om aktierne fra nye markeder.

”Nye markeder har det seneste år klaret sig dårligt i forhold til Vesten, da væksten bl.a. ikke har levet op til forventningerne, og der har været ubalancer i flere større udviklingsøkonomier. Forventningerne er nu blevet lavere, og hvis landene takler ubalancerne fornuftigt, er vejen banet til et større afkast. Der er dog risiko for, at væksten fortsat skuffer, eller at tilpasningen bliver så dyr, at vi fortsat vil se nye markeder halte efter næste år,” fortæller Bo Bejstrup.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.