• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Efter aktiefest: Nu bliver det sværere at finde de gode investeringer

Efter et år, hvor mange aktier på de vestlige aktiemarkeder oplevede kursstigninger, bliver det sværere at finde de gode investeringer i 2014.

Det bliver sværere at finde de gode investeringer i 2014. Selv om aktiefesten nok fortsætter endnu med udsigt til pæne stigninger på især de vestlige aktiemarkeder, så bliver aktieudvælgelse stadig vigtigere i jagten på de gode afkast. Analytikere forventer nemlig ikke, at de store kursstigninger, som vi har set i 2013, fortsætter i samme takt, og det stiller større krav til investorernes udvælgelse af aktier.

Hos Danske Invest bruger porteføljerådgiverne et ganske særligt værktøj, der skal identificere de stærkeste virksomheder med det største kurspotentiale. Her ser rådgiverne på tre faktorer, der afgør, om der er tale om en aktie med potentiale: forandringer, kvalitet og prisfastsættelse.

Henrik Fænøe er chef for europæiske og globale aktier i Danske Capital, der blandt andre rådgiver Danske Invest om investeringer. Han forklarer, at de tre faktorer skal holdes op mod hinanden for at kunne vurdere, om et selskabs aktie er værd at investere i.

Kig på forandringer
Forandringer kan give nye muligheder for selskaberne og dermed give nye indtægter og større omsætning. Ifølge Henrik Fænøe fra Danske Capital skal man både se på interne og eksterne forandringer.

”De eksterne forandringer drejer sig om elementer uden for selskabets indflydelse – både på godt og ondt. Et eksempel kan være en stigning i diabetespatienter på verdensplan, hvilket er til gavn for Novo Nordisk. Internt kan det være organisationsændringer, lukning eller åbning af nye fabrikker osv.,” fortæller Henrik Fænøe.

Vurder kvaliteten
Kvalitet bliver defineret ud fra flere parametre. Hvor solidt er selskabet, hvordan ser balancen ud mellem egenkapital og gæld, og hvorvidt forretningsmodellen er stærk.

”Når vi vurderer en virksomheds kvalitet, ser vi på selvfølgelig på en række nøgletal, der viser den finansielle robusthed og kvalitet. Men vi kigger også på, om forretningsmodellen er stærk, hvordan konkurrencesituationen er, og endelig også om selskabet har en stærk ledelse. På den måde får vi et indblik i selskabets potentiale og nuværende position på markedet,” fortæller Henrik Fænøe.
 
Find den rette pris
Selv de bedste selskaber med enormt potentiale kan købes for dyrt. Ifølge Henrik Fænøe er det en svær øvelse at finde den rigtige pris for en aktie.Det er den sværeste del at vurdere, når man skal investere. En solid virksomhed er ofte dyrt prissat, fordi både kvaliteten og forandringerne omkring virksomheden er meget positiv. Men hvor meget skal kvalitet koste? Her kigger vi blandt andet på pengestrømmene i forhold til selskabets værdi, kursen i forhold til indtjeningen og kursen i forhold til den indre værdi,” fortæller Henrik Fænøe.

En vigtig del af det samlede arbejde med at finde de gode investeringer er også at møde virksomhedernes ledelse og derigennem lære dem bedre at kende.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.