• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Disse Danske Invest-fonde skifter investeringsteam

OPDATERET 17.05.2024: To af verdens største og dygtigste kapitalforvaltere skal fremover stå for investeringerne i udvalgte Danske Invest-fonde. Få overblik over fondene her.

I Danske Invest har vi løbende fokus på, at de bedste porteføljeforvaltere varetager investeringerne i vores fonde – og som vi annoncerede i begyndelsen af februar, vil Goldman Sachs Asset Management og BlackRock derfor fremover stå for investeringerne i en række Danske Invest-fonde.

Goldman Sachs Asset Management har med virkning fra den 26. april i år overtaget investeringsansvaret i udvalgte aktivt forvaltede fonde inden for både aktier og obligationer, mens BlackRock med virkning fra den 17. maj i år vil overtage ansvaret for investeringerne i en række indeksfonde med aktier. 

”I Danske Invest har vi gennem mange år haft succes med at kombinere porteføljeforvaltere fra Danske Bank Asset Management med nøje udvalgte internationale porteføljeforvaltere, så investorerne i vores fonde får adgang til et bredt udvalg af førende forvaltere. Det er således en velkendt model, som vi bygger videre på her,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør for Danske Invest Management A/S.

Konkret drejer det sig om følgende fonde fra investeringsforeningerne Danske Invest, Danske Invest Select og Danske Invest Index:
 


Her overtager BlackRock forvaltningen af investeringerne pr. 17.05.2024 - opdateret

DI Index Japan Restricted - Accumulating KL
DI Index Norway Restricted - Accumulating KL
DI USA Indeks - Akkumulerende KL
DI Teknologi Indeks KL
DI Index USA Restricted - Accumulating KL
DI USA Indeks KL
DI Index Sweden Restricted - Accumulating KL
DI Index Pacific incl. Canada ex. Japan Restricted - Accumulating KL
DI Bioteknologi Indeks KL

Blackrock vil således forvalte investeringerne i en betydelig andel af indeksfondene, og antallet forventes, som tidligere annonceret, at blive større på sigt.


Goldman Sachs Asset Management overtog forvaltningen af investeringerne i nedenstående fonde pr. 26.04.2024

DI SICAV Global Sustainable Future
DI Global Sustainable Future KL
DI Global Sustainable Future - Akkumulerende KL
DI Select Global Sustainable Future 3 KL
DI Global Sustainable Future 2 KL
DI Select Global Restricted KL
DI SICAV Europe
DI Europa KL
DI Europa - Akkumulerende KL
DI Europa 2 KL
DI Nye Markeder KL
DI Nye Markeder - Akkumulerende KL
DI SICAV Global Emerging Markets
DI SICAV Emerging Markets Sustainable Future
DI Euro Investment Grade-Obligationer KL
DI SICAV Euro Investment Grade Corporate Bond
DI Globale Virksomhedsobligationer KL
DI Select Euro Investment Grade Corporate Bonds Restricted KL
DI SICAV European Corporate Sustainable Bond
DI Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta KL
DI Nye Markeder Obligationer Lokal Valuta - Akkumulerende KL
DI Euro High Yield-Obligationer KL
DI SICAV Euro High Yield Bond
DI Euro High Yield-Obligationer - Akkumulerende KL
DI Select US High Yield Bonds - Akkumulerende KL
DI Select US High Yield Bonds KL
DI SICAV Global Corporate Sustainable Bond
DI Select Global Sustainable Future Restricted – Accumulating KL
 
I andre udvalgte fonde, fx. Flexinvest aktier KL, kan Goldman Sachs Asset Management varetage dele af investeringerne i porteføljen.

Formålet er at sikre, at vi også fremadrettet har det stærkest mulige setup for Danske Invest-fondene til gavn for vores investorer. Managerskiftet påvirker ikke fondenes løbende administrationsomkostninger, og som investor behøver du ikke at foretage dig noget.

”Vores investorer vil fortsat have adgang til præcis det samme brede produktudbud som hidtil. Med de nye forvaltere får investorerne blot adgang til endnu stærkere produkter, uden at vi hæver priserne. Yderligere er det vigtigt at pointere, at fondene selvfølgelig fortsat følger Danske Invests processer og politik for ansvarlige investeringer. Uanset hvem der forvalter vores fonde, spiller ansvarlighed altid en vigtig rolle, når du investerer med Danske Invest,” fortæller Robert Mikkelstrup.
 
DISCLAIMER: Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. Vi henviser dig til at læse prospekterne og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) er tilgængeligt på dansk og kan findes på linket her (under ”dokumenter” for hver enkelt fond), hvor du også finder information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber. Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospekterne. Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med henblik på markedsføring af dets fonde.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.