• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Derfor blander Danske Invest sig i rederiernes valg af brændstof

I den nyudgivne rapport ‘Historier om aktivt ejerskab’ får du indblik i Danske Invests arbejde med bæredygtighed i fondene og svaret på, hvorfor vores porteføljerådgivere synes det er vigtigt, hvad der bliver fyldt i en række rederiers brændstoftanke.

Diesel, naturgas eller elektricitet? Hvad skal en række europæiske rederier vælge til deres skibe i de kommende år? For Anders Grønning, der er porteføljerådgiver og sidder som en del af Danske Invests team for kreditobligationer, er det ikke alene et vigtigt spørgsmål, når han udvælger obligationer til sine fonde. Det er også en problemstilling, han helt konkret bruger tid og energi på at diskutere med ledelserne i en række store europæiske rederier. For kan han påvirke selskaberne i sine fonde til at gå i en mere bæredygtig retning, kan det potentielt styrke mulighederne for bedre afkast i de kommende år og samtidigt være med til at bane vejen for en mere klimavenlig skibsfart.

”I Danske Invest oplever vi ikke, at der er en modsætning i at tænke bæredygtighed ind i vores investeringer og muligheden for at sammensætte de bedst mulige investeringer. Tværtimod er det blevet en stadig vigtigere faktor i forhold til afkastpotentiale og risiko i vores fonde,” forklarer Kim Thelle Pilgaard, der er investeringsspecialist i Danske Invest.

Et af de vigtige redskaber, som Danske Invests porteføljerådgivere trækker på i dette arbejde, er det aktive ejerskab overfor de selskaber, der bl.a. indgår i fondene. Her går de i dialog med ledelserne i selskaberne, samarbejder med andre investorer og stemmer på generalforsamlingerne for at påvirke selskaberne.

Ny rapport giver indblik i arbejdet med aktivt ejerskab
Anders Grønnings dialog med rederierne er blot et af mange helt konkrete eksempler, hvor Danske Invests porteføljerådgivere involverer sig og forsøger at påvirke selskaberne. I den netop udgivne rapport ‘Historier om aktivt ejerskab’, får du historier som denne fra en række af Danske Invests porteføljerådgivere.

”I Danske Invest har vi valgt en ambitiøs vej i forhold til arbejdet med bæredygtige investeringer. Det betyder bl.a., at vi ikke tilbyder fonde, der investerer i selskaber, der baserer indtjeningen på kul, tjæresand, tobak eller kontroversielle våben. Men det er blot ét af flere redskaber. Det er derfor et vigtigt budskab for os, at bæredygtige investeringer handler om andet end at vælge investeringer fra. Bæredygtigheden er dybt forankret i hele investeringsprocessen. Det gælder lige fra den indledende analyseproces af bæredygtigheden i potentielt nye investeringer til det aktive ejerskab i de selskaber, hvor vi allerede er investeret,”  siger Kim Thelle Pilgaard.

Historierne i rapporten giver et dybere indblik i porteføljerådgivernes arbejde med at være aktive investorer og konkrete eksempler på de aktive ejerskabsaktiviteter, som bliver rapporteret. Du kan downloade publikationen Historier om aktivt ejerskab på dansk, engelsk, finsk, norsk og svensk. Ønsker du mere data om vores arbejde med aktivt ejerskab kan du læse publikationen Active Ownership Report 2019, der også netop er udgivet, dog kun på engelsk.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Det er ikke et tilbud eller opfordring til at gøre tilbud om at købe eller sælge et finansielt instrument. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.