• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Danske Invests afdelinger får en bæredygtighedsprofil

Bæredygtighedsprofilen indeholder blandt andet de informationer, som Danske Invests investorer oftest efterspørger om eksempelvis miljøbelastning, sociale forhold og god virksomhedsledelse.

De første Danske Invest-afdelinger har nu fået deres egen, unikke bæredygtighedsprofil - og med tiden vil alle afdelinger få en. Bæredygtighedsprofilen beskriver afdelingens overordnede karakteristika, og hvordan den udøver aktivt ejerskab i de virksomheder, den er investeret i.

Samtidig kan man som investor se, hvilke sektorer eller virksomheder afdelingen ikke investerer i, samt hvordan man håndterer miljø, sociale og ledelsesmæssige-risici (også kendt som ESG-risici).

ESG-aspekterne beskriver, hvordan de enkelte selskaber håndterer problemstillinger inden for miljø, det sociale område som forhold for selskabets medarbejdere samt inden for ledelse af selskabet med hensyn til at varetage investorernes penge bedst muligt.

Gennemsigtighed handler også om bæredygtighed
Danske Invest har i årevis arbejdet med ansvarlighed, men hidtil har afdelingerne ikke haft deciderede bæredygtighedsprofiler. Formålet med de nye profiler er at give investorerne et indblik i, hvordan Danske Invest arbejder med ansvarlighed og bæredygtighed, forklarer Morten Rasten, administrerende direktør i Danske Invest Management:

”Det er vigtigt at få relevant information ud til vores investorer, fordi det skaber værdi for dem, når de skal træffe investeringsbeslutninger. Afdelingernes karakteristika inden for bæredygtighed kan være relativ kompleks, og det er vores ambition, at profilerne vil det gøre mere enkelt for investorerne at sammenligne afdelingernes bæredygtighedsprofil.”

Bæredygtighedsprofilerne supplerer de bæredygtighedsglobusser, der i dag er synlige på vores hjemmeside for hver afdeling. Bæredygtighedsglobusserne tildeles af det uafhængige analyseinstitut Morningstar, der giver hver afdeling mellem nul og fem globusser, alt efter hvor bæredygtig den er. Fem globusser indikerer et højt niveau af bæredygtighed, mens én er et lavt niveau.

Hvad er næste skridt?
I fremtiden bliver der implementeret yderligere informationer om, hvordan de enkelte afdelingers investeringer påvirker klimaforandringer, eksempelvis i form af niveauet for CO2-udledning. I dag beskriver vi kun klimapåvirkningen på nogle produkter, som du kan læse mere om her.

Vi vil fortsætte med at udvikle profilerne, og senere på året forventer vi at indarbejde interviews med porteføljeforvalteren. De kan eksempelvis handle om fondens miljøaftryk og –politik eller om porteføljeforvalterens holdning til bæredygtighed i sine investeringer.

”Bæredygtighed er et hurtigt voksende område, men det er også yderst komplekst. Vi har derfor stor fokus på bæredygtighed, og vi introducerer løbende nye initiativer for at imødekomme vores kunders behov,” siger Morten Rasten.

Her finder du bæredygtighedsprofilen
Hver afdeling har siden egen hjemmeside og ved den hvide bjælke, hvor der står dokumenter, har du mulighed for at vælge en fane, som hedder ”Bæredygtighedsprofil”. Det åbner bæredygtighedsprofilen.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.