• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Danske Invest-fonde får international ESG-certificering - igen

For tredje år i træk får Danske Invest fonde en international blåstempling i form af den internationale ESG-certificering, LuxFLAG.

Hvert år bliver Danske Invests fonde analyseret af det uafhængige europæiske analysehus LuxFLAG, som vurderer vores fonde og investeringsprocesser med fokus på miljø, sociale forhold og og god selskabsledelse (ESG). I år har 61 af Danske Invests fonde fået tildelt ESG-mærket fra LuxFLAG. 
Danske Invest er fortsat den fondsforvalter i Europa med flest LuxFlag-certificerede fonde.

”Det har stor betydning for os, at vi får denne internationale blåstempling af vores investeringstilgang til ESG og ansvarlige investeringer. Analysen af vores investeringsproces er forholdsvis omfattende og viser, at vi arbejder grundigt med ansvarlige investeringer, når så mange fonde på tværs af aktivklasser og geografi, har fået anerkendelsen,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest. 

Certificeringen stiller blandt andet krav til fondsforvalteren om, at ansvarlighed skal være en integreret del af investeringsprocessen, at der foretages aktivt ejerskab via dialog og afstemning på generalforsamlingerne om bæredygtighedsemner samt at der anvendes investeringsrestriktioner. 
 

Har din fond fået et LuxFLAG?

Du kan se, om din fond har fået certificeringen på fondssiderne. Hvis du for eksempel ser på Danske Invest Global Sustainable Future, så har den LuxFLAG-ikonet på fondssiden lige under ’Mål- og investeringspolitik’. 

LuxFLAGs ESG-mærke er en af de ældste certificeringer af sin art i Europa. Du kan læse mere om LuxFlags ESG certificering her. LuxFLAGs gælder et år ad gangen, og der skal derfor ansøges om certificeringen årligt. 

Hvad er ESG?

På dansk oversætter vi ESG, Environmental, Social & Governance, til miljømæssige og sociale forhold samt god selskabsledelse. ESG-faktorer anvendes sammen med finansielle faktorer til at vurdere en virksomhed ud fra et holistisk perspektiv. Det vil sige, at ESG-faktorer indgår i en vurdering af risici, som kan have betydning for finansielle resultater og drift. ESG-faktorer vil også indgå i en vurdering af, hvordan en investering kan bidrage til at understøtte den bæredygtige omstilling eller om investeringen kan have en negativ effekt fordi virksomheden ikke driver forretning på en bæredygtig måde.Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. 

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. 

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. 

Vi henviser dig til at læse prospektet og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) er tilgængeligt på dansk og kan findes her (under ”dokumenter”).  


Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med henblik på markedsføring af Danske Invest Management A/S’ fonde.
 
Mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber kan findes her

Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål, som beskrevet i prospekterne.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.