• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Danske Invest Europa er bedst til europæiske aktier

Chefforvalter Kasper Brix-Andersen og Senior Portfolio Manager Tobias Siemenge er kåret som årets bedste til europæiske aktier af det uafhængige analyseinstitut Morningstar.

Historien kort fortalt

 • Danske Invest Europa har været blandt de 10-15 procent bedste aktiefonde i de seneste tre år
 • Investeringsteamet er disciplineret og langsigtet i hele investeringsprocessen
 • Forvalterne er i tæt dialog med de investerede selskab om eksempelvis bæredygtighed  
Klassiske dyder som disciplin, tålmodighed og grundig analyse blev belønnet ved årets traditionsrige prisuddeling fra Morningstar den 28. februar 2022. Det skete da Danske Invest Europa 2 KL løb med sejren i kategorien Europa Aktier. Kåringen var således en anerkendelse af den systematiske tilgang, som teamet bestående af chefforvalter Kasper Brix-Andersen og Senior Portfolio Manager Tobias Siemenge har udviklet og arbejdet efter igennem en årrække.

”Vi er stolte over hæderen fra Morningstar, der understreger, at investering i høj grad er et håndværk. Vores arbejde er baseret på fundamental analyse, hvor følelser og subjektive fornemmelser er skåret fra. I stedet er vi fokuseret på kvalitet, potentiale og en attraktiv værdiansættelse af selskaberne, når vi udvælger vores aktier,” forklarer Kasper Brix-Andersen.
 
Siden teamet overtog ansvaret for strategien bag Danske Invest Europa i august 2018, har fonden konstant befundet sig iblandt 10-15 procent bedste aktiefonde med europæiske aktier. Aktiefonden Danske Invest Europa 2 KL har sammenlagt givet et afkast på 56,0 procent på tre års sigt, hvilket er 12,4 procentpoint bedre ind markedsafkastet.1

SE VIDEO: Vinder af Morningstar Fund Award 2022 – Europa Aktier
 

Tæt dialog med selskaberne

Selv om det europæiske aktiemarked byder på mange tusinde investeringsmuligheder, slipper blot mellem 40 og 50 selskaber igennem nåleøjet ind i Danske Invest Europa. For at investere i en aktie, analyserer forvalterne altid det forretningsmæssige fundament, som selskaberne bygger på.

Først og fremmest skal det enkelte selskab være af høj kvalitet, hvilket betyder, at de skal have en stærk forretningsmodel, bevist deres evner til at skabe langsigtet værdi til deres aktionærer samt være på forkant med udviklingen i markedet. Det gælder blandt andet på bæredygtighedsområdet, hvor teamet stiller stadig større krav.

”Vores portefølje er forholdsvis koncentreret, hvilket giver os mulighed for at være helt tæt på samtlige selskaber, vi er investeret i. Det giver os en unik mulighed for at være i dialog med ledelserne, når eksempelvis de miljømæssige eller sociale forhold skal udfordres.”
 

Fokus på disciplin når bølgerne går højt

De sidste to år med en verdensomspændende pandemi har været begivenhedsrige set ud fra et investeringssynspunkt. At bølgerne også kommer til at gå højt i 2022 er der desværre heller ingen tvivl om, efter Ruslands præsident Vladimir Putin invaderede Ukraine sidste uge. Om Danske Invest Europas evne til at levere afkast i endnu en uvis og tumultarisk tid, siger Tobias Siemenge:

”I vores daglige forvaltning af porteføljen fokuserer vi – ud over den fundamentale selskabsanalyse – meget på risikostyring og porteføljekonstruktion. Vores portefølje er blevet stresstestet af mange forskellige markedsmiljøer, siden vi overtog ansvaret for porteføljen i august 2018. Vi er meget tilfredse med de risikojusterede resultater, som vi har været i stand til at levere til vores kunder indtil nu, og vi ser denne award fra Morningstar, som en yderligere anerkendelse af dette, hvilket vi er meget stolte af”.

Sådan udvælger Morningstar sine vindere

Når Morningstar udvælger årets bedste fonde, sker det ved at analysere alle fonde på det danske marked, som er mere end tre år gamle. Vurderingen afspejler, hvordan fondene har klaret sig i forhold til afkast, risiko og omkostninger. Bedømmelsen bygger på historiske oplysninger, og giver derfor ikke nogen garanti for, at en fond med en god rating også vil klare sig godt fremover.
- Kilde: Morningstar

(1) Danske Invest Europa 2 KL, Klasse DKK d: 31/12 2018-31/12 2021

Data for Danske Invest Europa 2 KL: De årlige afkast pr. 31.01.2022 er på 1 års sigt 19,7%, 2 års sigt 13,2%, 3 års sigt 5,0%, 4 års sigt 4,1%, 5 års sigt 1,3%, 6 års sigt 4,0%, 7 års sigt -12,8%, 8 års sigt 12,4%, 9 års sigt 9,3%, 10 års sigt 17,5%. Se mere her.

Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her.
Mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber kan findes her.
Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospekterne.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.