• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

 • 1/1

  26.05.2023

  Suspension - enkelt afdeling

  Pga. lokal børslukkedag i det underliggende marked er en enkelt afdeling under Investeringsforeningen Danske Invest lukket for handel i dag 26. maj 2023.

  Læs mere
DelClose

Danske Invest ekskluderer statsobligationer og statsejede selskaber fra Rusland

Som følge af den russiske invasionen af Ukraine ekskluderes russiske statsobligationer og russiske statsejede selskaber fra fondene i Danske Invest.

Siden Rusland påbegyndte invasionen af Ukraine den 24. februar, har det internationale samfund øget presset på Rusland time for time, hvor bl.a. sanktioner spiller en vigtig rolle. Den russiske invasion er ikke forenelig med Danske Invests politik for ansvarlige investeringer, og som en del af det globale finansielle system har vi yderligere en nøglerolle i at sikre, at de sanktioner Rusland pålægges, bliver implementeret rettidigt og hensigtsmæssigt.

”Vi har fra i dag tilføjet alle russiske statsobligationer og russisk statsejede virksomheder, til vores eksklusionsliste i overensstemmelse med vores politik for ansvarlige investeringer. I den kommende tid vil vi arbejde på at frasælge disse investeringer fra vores porteføljer, i det omfang det er muligt i forhold til vores forpligtelser samt vores mulighed for at foretage handler på markedet,” udtaler Robert Mikkelstrup, der er administrerende direktør i Danske Invest.

Implementeringen af de nye eksklusioner bliver gennemført på en måde og i et tempo, der er i overensstemmelse med Danske Invests pligt til at agere i investorernes bedste interesse og i overensstemmelse med de investeringsmandater, Danske Invest har aftalt med foreningens investorer.
 

Hvad betyder det for mig som investor?

Eksklusionerne påvirker først og fremmest aktiefondene Danske Invest Rusland og Danske Invest Østeuropa, hvor de russiske investeringer fylder en væsentlig del af fondene. Fælles for begge strategier er, at fondene blev suspenderet for handel mandag den 28. februar, som følge af at det russiske aktiemarked blev lukket.

I andre berørte fonde i Danske Invest, udgør disse selskaber kun en mindre del af porteføljerne.

Vi følger situationen nøje og vil informere dig, efterhånden som situationen udvikler sig.

LÆS OGSÅ: Krigen i Ukraine: Det gør Danske Bank


Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her. 

 
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.