• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Danske Invest afstår fra at investere i termisk kul og tjæresand

Danske Invest fortsætter sin indsats indenfor ansvarlige investeringer. Derfor implementerer vi nye investeringsrestriktioner for en række virksomheder, der arbejder med termisk kul og tjæresand.

Danske Invest afstår fra at investere i ca. 90 selskaber, som er involveret i tjæresand og termisk kul. Investeringsrestriktionerne afspejler Danske Bank-koncernens engagement i Paris-aftalen ”Paris Pledge For Action” om at begrænse global opvarmning og holde temperaturstigningen under maksimalt to grader.

Termisk kul bruges til energiproduktion, hvor afbrændingen er en medvirkende årsag til global opvarmning. Termisk kul kan erstattes af andre energikilder, såsom gas, vind- og atomkraft. Vi ekskluderer ikke virksomheder involveret i metallurgisk kul, som kræves for at producere stål, og hvor intet væsentligt alternativ eksisterer endnu.

Samtidig vil vi afstå fra at investere i tjæresand, som også har signifikante negative miljømæssige konsekvenser og udleder mere C02 end konventionel olie.

”Vi investerer for at skabe værdi samtidig med, at vi vil imødekomme vores kunders behov, vores rolle i samfundet og bæredygtighedsstandarderne verden over. Termisk kul og tjæresand er blandt de mest kompromitterende fossile brændstoffer, der findes, og påvirker klimaet signifikant. Investeringsrestriktionerne er blot et af mange kommende tiltag inden for ansvarlige investeringer og bæredygtighed i 2018, der understøtter vores ambitioner på området,” siger Ulrika Hasselgren, Head of Responsible Investment i Danske Bank-koncernen.

Danske Invest vil ikke investere i virksomheder, hvor 30% eller mere af deres indtjening stammer fra udvinding af tjæresand eller termisk kul eller fra produktion af energi, som er baseret på denne type brændstoffer. Vi vil dog gerne støtte virksomheder, hvis strategiske ambition er at omstille deres forretning til mere vedvarende energikilder – og som kan demonstrere overfor os, at de kan nå dette mål.

Investeringsrestriktionerne bliver implementeret i Danske Invest i løbet af første kvartal i 2018. Den opdaterede eksklusionsliste vil være tilgængelig i slutningen af marts 2018.

Læs mere om ansvarlige investeringer på Danske Bank-koncernens hjemmeside her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.