• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Chefanalytiker: Aktiemarkederne vil rette sig

Den nylige nedtur på de globale aktiemarkeder skaber store overskrifter. Men Danske Invests chefanalytiker mener, der er udsigt til, at markederne retter sig.

Ulven kommer, har flere eksperter råbt de seneste uger med hentydning til risikoen for en større aktiekorrektion, der vil sende aktiekurserne endnu længere ned. Og selv om markederne har taget nogle tæsk på det seneste, får det ikke Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen til at ændre sin opfattelse af, at verdensøkonomien grundlæggende har det godt. Risikoen for mere uro på aktiemarkederne er ikke ovre, men efterhånden som den økonomiske vækst fortsætter, bør aktieinvestorerne gå bedre tider i møde, vurderer Bo Bejstrup Christensen. Han peger på tre positive forhold, der bør dæmpe den nuværende usikkerhed.
 
Udsigterne for USA er stadig ok
Væksten i verdens største økonomi har det godt, og der udsigt til mere af samme skuffe, fortæller Bo Bejstrup Christensen.

”De seneste tal for arbejdsmarkedet, erhvervs- og forbrugstilliden peger på fortsat vækst over 3 pct. efter vores vurdering. Samtidig er det markante prisfald på olie og dermed benzin en positiv faktor for forbrugerne, idet det frigør købekraft. Vi fastholder derfor vores forventning om vækst over tre procent de kommende måneder og jobskabelse pænt over 200.000 pr måned. Derfor betragter vi de nylige fald som drevet af midlertidige bekymringer,” siger Bo Bejstrup Christensen.
 
Kinesisk afmatning ved vejs ende
Den fremadstormende kinesiske økonomi har tabt pusten, men Bo Bejstrup Christensen mener ikke, udviklingen er alarmerende.
 
”Vi vurderer ikke, at den kinesiske økonomi er ved at falde fra hinanden. Vi mener derimod, at vækstafmatningen skyldes en tilsigtet indsats for at få boligmarkedet ned i gear samt udlånsvæksten under kontrol. Arbejdsmarkedet har ikke givet sig for alvor trods den lavere vækst, og lønningerne stiger fortsat jævnt. Det vidner om, at Kina ikke længere behøver at vokse 8 pct., men derimod hellere skal vokse 6 pct. Efterhånden som stramningskampagnen slutter, venter vi, at Kinas vækst stopper med at falde,” siger Bo Bejstrup Christensen. Han understreger dog, at udviklingen i den kinesiske vækst stadig udgør en af de større risikomomenter for den globale økonomi.
 
Europæisk vækst halter – bunden er i sigte trods usikkerhed  
Den lavere vækst i euroland og de seneste svage tal fra den tyske økonomi betyder ifølge Bo Bejstrup ikke, at den europæiske økonomi er i et mere permanent slæbespor.
 
”Det er vores vurdering, at den aktuelle nedgang i den europæiske vækst er forbipasserende og bl.a.  skyldes usikkerhed om Østeuropa, den svagere kinesiske vækst og manglende kreditvækst fra de europæiske banker. De to førstnævnte forhold er midlertidige efter vores vurdering. Og fremadrettet forventer vi, at den kommende afslutning på stresstesten af bankerne så småt vil løse op for udlånsvæksten,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.