• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Aktiefond jagter målbare bæredygtige resultater frem for vage løfter

Når teamet bag Danske Invest Global Sustainable Future udvælger de selskaber, der ifølge deres vurdering understøtter FNs Verdensmål bedst muligt, er de langt mere fokuseret på konkrete mål end på flotte ord og erklæringer.

Historien kort fortalt

  • Danske Invest Global Sustainable Future investerer med udgangspunkt i FNs Verdensmål
  • Teamet bag har udvalgt ni verdensmål og selskaberne i fonden skal som minimum bidrage til ét af dem
  • Selskabernes bidrag skal kunne måles og resultaterne overvåges nøje

Hvis du googler FNs Verdensmål, vil du hurtigt komme vidt omkring. Mange store danske virksomheder og offentlige institutioner nævner verdensmålene på deres hjemmesider som en naturlig del af deres strategi, mission eller formål.

Det gælder også i Danske Invest. Teamet bag Danske Invest Global Sustainable Future, som består af seks medarbejdere, har nøje udvalgt ni af verdensmålene som en del af strategien i deres fond. Det betyder i praksis, at når de vælger at investere i et nyt selskab, så skal selskabet som minimum understøtte ét af de udvalgte ni mål. De fleste selskaber i fonden bidrager dog til mere end et verdensmål.

”Vi har et værktøj, som laver den indledende undersøgelse for os. Det screener investerings-universet for selskaber, der bidrager til verdensmålene. Derefter analyserer vi kvalitativt hvert enkelt selskab og vurderer, om det har relevans i forhold til vores ni verdensmål,” siger Simon Christensen, som er co-lead forvalter på fonden sammen med Martin Slipsager Frandsen.

Teamet har brugt lang tid på at udvælge de rigtige verdensmål til deres fond. De ni, som de har valgt, er nøje udvalgt, da det er de mål, hvor selskaber generelt kan gøre en forskel, men også fordi, at målene er målbare.



Målbare bæredygtighedsresultater

Når Danske Invest Global Sustainable Future udvælger deres selskaber, er det ikke nok, at de er defineret som ’fremtidens vindere’ og at de bidrager til en bæredygtig omstilling. Det skal kunne måles. Teamet har derfor identificeret det, de kalder ’kritiske bidragspunkter’ til alle selskaber.

”Vi tager stilling til, hvad hvert enkelt selskab kan og skal bidrage med, når det kommer til bæredygtighed. Derfor sætter vi blandt andet konkrete mål for alle vores selskaber. Det fungerer som en sikkerhed for os og for vores investorer. Vi sikrer, at vores selskaber vitterligt bidrager til omstillingen til en bæredygtig fremtid. Samtidig giver det en transparens i vores arbejde,” siger co-lead forvalter Martin Slipsager Frandsen.

Et eksempel på et kritisk bidragspunkt kan være det amerikanske forsyningsselskab NextEra.
 
”For NextEra har vi opstillet et kritisk bidragspunkt, som går ud på, at de skal fortsætte deres massive udbygning af grøn energi i USA. Dette er særligt vigtigt, da USA stadig har store udfordringer i forhold til den grønne omstilling. Samtidigt er NextEra et gammelt forsyningsselskab, hvilket betyder, at de har et relativt højt CO2 aftryk i dag. Det har vi været i dialog med ledelsen om, og derfor har vi sat et mål om, at de allerede i 2025 skal sænke deres CO2 aftryk med 66%, hvilket vil give et mærkbart bidrag til den grønne omstilling,” forklarer Martin Slipsager Frandsen.

NextEra bidrager dermed særligt til verdensmål 7 (Bæredygtig Energi).
 

Investering er ikke filantropi

De kritiske bidragspunkter bliver nøje fulgt på alle selskaber. I de fleste tilfælde tjekker teamet op på målene ved at tale med ledelserne i deres selskaber. Det betyder, at de har omkring 350-400 møder om året med nøglepersoner og ledelserne. Det er vel at mærke i en fond med omkring 30-40 selskaber.

”Vi er meget aktive investorer. Vi tjekker op på vores mål og sikrer, at både den traditionelle del af investeringscasen og den bæredygtige del hele tiden holder vand,” siger Martin Slipsager Frandsen.

”Men det er vigtigt at sige, at vi ikke laver filantropi. Fonden understøtter et bæredygtigt formål og vores selskaber skal lede den bæredygtige transition, men de skal samtidig drage økonomisk fordel af omstillingen. Vi mener, at den type selskaber vil have den bedste mulighed for at skabe et godt afkast,” afslutter Simon Christensen.

Danske Invest Global Sustainable Future er en fond med et bæredygtigt investeringsmål – også klassificeret som en artikel 9-fond i EU’s ’Forordning om bæredygtighedsrelaterede oplysninger’ (SFDR).


Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her. 

Mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber kan findes her. 

Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospekterne.


 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.