• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Afdelingen Globale Indeksobligationer scorer topkarakter

Danske Invests afdeling med globale indeksobligationer scorer fem stjerner i en ny rating fra Morningstar. ”Det er et verdensklasseprodukt, vi har skabt,” lyder det fra chefporteføljemanager Thor Schultz.

For tre år siden så fonden Danske Invest Globale Indeksobligationer  - Akk. Klasse DK dagens lys, og det er netop tre år, der skal gå, før ratingbureauet Morningstar begynder at give en afdeling stjerner. Og fra første rating stryger afdelingen helt til tops. 5 stjerner – topkarakter – har afdelingen netop fået tildelt.

Ved udgangen af oktober har afdelingen givet et afkast på over 8 pct. i år.

Chefporteføljemanager Thor Schultz fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om investering i globale indeksobligationer, er selvsagt tilfreds med karakteren for fondens resultater.

Strategien har været rigtig
”Inden vi lancerede denne fond for tre år siden, brugte vi et halvt år på at sætte os ind i markedet og finde ud af, hvordan vi skulle gribe det an. Vi fik dannet os et overblik over, hvordan vi mente, vi kunne slå markedet. Det har nu vist sig, at vores strategi har været helt rigtig, og vi har bevist, at vi har forstået markedet og kan gøre en forskel,” fortæller Thor Schultz.

Han tøver ikke med at kalde afdelingen for verdensklasse inden for sit felt, og ratingen bekræfter den udmelding. Blandt 82 forskellige fonde forvaltet af 68 forskellige selskaber kommer afdelingen ud blandt de allerbedste på både 1 år og 3 års sigt.

Følger inflationen
Hele ideen bag investeringen i indeksobligationer er, at renten er fleksibel og ændrer sig, så den afspejler det aktuelle inflationsniveau. Derfor kan indeksobligationer i modsætning til traditionelle obligationer, der har en fast pålydende rente, bruges til at sikre en opsparing mod inflation. De indeksobligationer, der indgår i Danske Invests afdelinger med globale indeksobligationer, er alle udstedt af stater og har dermed en sikkerhed på niveau med traditionelle statsobligationer. Og de er spredt over hele verden.

»Inflationen i Danmark bliver påvirket af forbruget af råvarer og fødevarer i den øvrige verden. Derfor har vi valgt, at ca. to tredjedele af porteføljen er investeret i indeksobligationer fra USA og Eurozonen og ca. en tredjedel i indeksobligationer fra resten af verden – dog overvejende England og Japan,« siger Thor Schultz.

Bruger tiden rigtigt
En af nøglerne til succesen er ifølge Thor Schultz, at han og hans kolleger har været meget bevidste om, hvordan de skulle bruge deres tid.

”Det handler jo om at prioritere og vælge et fokus. Vi har været meget bevidste om, at vi ikke ville bruge tid på områder, hvor vi måske kun har 50 procents chance for at slå markedet, hvis vi i stedet kan bruge vores tid på steder, hvor chancen er 60 pct. Det lyder simpelt, men det kræver faktisk en stor markedsforståelse, forklarer Thor Schultz med et smil.


Indeksfonde

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.