• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Afdeling Mix Obligationer runder 1 mia. kr.

Investorerne har nu lagt over 1 mia. kr. i den nye afdeling Mix Obligationer, der dermed når en milepæl blot to måneder efter sin start.

Mix Obligationer har været en attraktiv ny mulighed for investorerne. Efter godt to måneder på markedet har investorerne således lagt over 1 mia. kr. i afdelingen.

Afdelingen blander obligationer fra alverdens obligationsmarkeder og skal ses som et supplement eller alternativ til de traditionelle investeringer i danske obligationer som eksempelvis afdeling Dannebrog Mellemlange Obligationer. Disse har historisk været populære blandt Danske Invests investorer.

Halvdelen af obligationerne i afdelingen skal som minimum være danske obligationer, men derudover går senior porteføljerådgiver Søren Blem-Brynov og hans kolleger fra Danske Capital på jagt på verdens obligationsmarkeder for at finde obligationer, der kan give et bedre afkast under hensyn til risikoen. Og ifølge Søren Blem-Brynov har den øgede risiko allerede givet et ekstra afkast i afdelingens første levemåneder set i forhold til afdelinger med udelukkende danske obligationer.

78 pct. danske obligationer
”Porteføljen er i øjeblikket sammensat med 78 pct. danske obligationer, mens der er 22 pct. såkaldte kreditobligationer, der dækker over virksomhedsobligationer samt forskellige typer obligationer fra nye markeder. Og især kreditobligationerne har givet et rigtig fint afkast i afdelingens første måneder,” fortæller Søren Blem-Brynov.

Han forklarer, at afdelingen fra start til udgangen af august har givet et afkast på 1,09 pct. Af det afkast har danske obligationer stået for cirka halvdelen af gevinsten, mens kreditobligationer har stået for den anden halvdel. Det er her værd at bemærke, at kreditobligationerne son nævnt blot udgør 22 pct. af porteføljen.

Mulighed for flere udenlandske obligationer
Med 78 pct. af porteføljen placeret i danske obligationer er der således mulighed for at øge beholdningen af udenlandske obligationer. Og Søren Blem-Brynov vurderer, at afdelingen muligvis vil øge mængden af kreditobligationer i fremtiden. Men det vil udsigterne på markedet afgøre.

”Det er tænkeligt, at vi øger vægten i kreditobligationer. Specielt High Yield-obligationer (virksomhedsobligationer med en lav kreditvurdering) har et fornuftigt forhold mellem afkast og risiko for tiden,” fortæller Søren Blem-Brynov.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.