• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

DelClose

Ændringer i emissionstillæg og indløsningsfradrag

Investeringsforeningen Danske Invest ændrer emissionstillæg og indløsningsfradrag for en række afdelinger og andelsklasser gældende fra den 12. juni 2024.

Bestyrelserne i Investeringsforeningen Danske Invest, Investeringsforeningen Danske Invest Index samt Investeringsforeningen Danske Invest Select har godkendt den kvartalsmæssige ændring af emissionstillæg og indløsningsfradrag, så de er tilpasset i forhold til markedsforholdene. De opdaterede satser kan se på hjemmesiden under den enkelte fond eller i denne oversigt.  

Hvad er emissionstillæg og indløsningsfradrag?
Emissionstillæg kaldes også indtrædelsesomkostninger. Et emissionstillæg er det, du betaler som investor for at dække fondens omkostninger ved at købe de underliggende aktier og/eller obligationer samt valuta i forbindelse med udstedelse af de nye investeringsbeviser. Formålet er at sikre, at du - eller andre investorer i fonden - ikke betaler for, at en anden investor gerne vil købe andele i fonden. Emissionstillægget er en procentsats af indre værdi.

Indløsningsfradrag kaldes også udtrædelsesomkostninger. Et indløsningsfradrag er det, du betaler som investor for at dække fondens omkostninger, når den skal sælge de underliggende aktier og/eller obligationer samt valuta i forbindelse med indløsningen. Formålet er at sikre at du - eller andre investorer i fonden - ikke skal betale for, at en investor gerne vil ud af sin investering. Indløsningsfradraget er en procentsats af indre værdi.

Emissionstillæg og indløsningsfradrag fastsættes på baggrund af de faktiske omkostninger i de underliggende markeder. De justeres, når de faktiske omkostninger i de underliggende markeder ændrer sig. Det sker for at sikre, at de løbende er tilpasset markedet. Du kan se procentsatsen på din fond på fondssiderne under ’Engangsomkostninger før eller efter investeringen’.

"Emissionstillæggene og indløsningsfradragene sikrer, at de medlemmer, som træder ind eller ud af en fond, det vil sige køber eller sælger investeringsbeviser, selv betaler fondens omkostninger i den forbindelse. Herved sikrer vi, at de eksisterende investorer ikke har udgifter, når andre investorer køber og sælger," forklarer Head of Fund Products ved Danske Invest, Tina Hjort Hetting. 

Konkurrencedygtige omkostninger
Når du investerer i Danske Invest, nyder du med det samme godt af stordriftsfordelene. Derfor er det ofte en billigere løsning for dig at investere i forening frem for at købe aktier og obligationer direkte. Investerer du via Danske Invest, opnår du en stor risikospredning, og du får adgang til en bred vifte af investeringseksperter fra hele verden. De arbejder for at få dine sparepenge til at vokse bedst muligt.

Der er naturligvis omkostninger forbundet med at investere via en investeringsforening. Omkostningerne trækkes fra i det afkast, du får af dine investeringer, og derfor er det afgørende, at omkostningerne ligger på et konkurrencedygtigt niveau. Danske Invest har i en årrække haft et omkostningsniveau, der er blandt de billigste på det danske marked.

Har du spørgsmål eller ønsker rådgivning?
Er du i tvivl om sammensætningen af dine investeringer eller har spørgsmål til emissionstillæg og indløsningsfradrag, anbefaler vi, at du kontakter din bankrådgiver.
 
Ønsker du vurderinger af markedet, kan du med fordel følge analyserne fra investeringsstrategerne hos vores hoveddistributør, Danske Bank, på bankens hjemmeside.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.