• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

3 begivenheder du skal holde øje med

Den kommende måneds tid har tre begivenheder på dagsordenen, der kan sende investeringsmarkederne både op og ned. Læs her, hvad du skal holde øje med.

Aktieinvestorer skal være ekstra opmærksomme i den kommende tid. Mens verdens aktiemarkeder i år har klaret sig godt og vist tocifrede vækstrater, er usikkerhed og risici fortsat en stor del af markederne. Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen peger på tre begivenheder i USA i den kommende måneds tid, der vil kunne sende investeringsmarkederne på slingrekurs.

Amerikansk pengepolitik i fokus
Der er udsigt til, at den amerikanske centralbank, Fed, vil afslutte sine opkøb af obligationer. Det er første tegn på, at vi nærmer os  mere normale pengepolitiske tilstande. Men ifølge chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen er pengepolitikken usikkerhedsfaktor for investorerne.

”Det er ingen overraskelse, at Fed stopper sine opkøb, men det bliver spændende at se, om de ændrer deres kommunikation omkring fremtidige renteforhøjelser,” siger Bo Bejstrup Christensen og henviser til usikkerhed omkring hvornår centralbanken har tænkt sig at hæve renten.

Midtvejsvalget i USA nærmer sig
Valget til Senatet og Repræsentanternes Hus skal afholdes i starten af november. De seneste måneder har der været stille på den politiske front, men valgresultatet kan komme til at påvirke investeringsmarkederne.

”Det er vores vurdering, at republikanerne vil fastholde flertallet i Repræsentanternes Hus, men det store spørgsmål er, om de vil vinde flertallet i Senatet. Sker det, kan det meget vel skabe usikkerhed på de finansielle markeder, fordi republikanerne så får mulighed for i højere grad at blokere for præsidentens politik,” fortæller Bo Bejstrup Christensen.

Høje forventninger til regnskabssæsonen
Der var stærke regnskaber fra selskaberne i de seneste regnskaber. Der var stigende omsætning og til manges overraskelse også yderligere stigninger i profitmarginerne, som allerede var historisk høje. Det har givet meget høje forventninger til de kommende regnskaber og dermed også større risiko for skuffelser.

”Givet de stærke regnskaber ved sidste regnskabssæson er der høje forventninger til den kommende sæson. Vi forventer, at virksomhederne indfrier forventningerne, men der er selvfølgelig også mere plads til at blive skuffet på grund af de høje forventninger,” siger Bo Bejstrup Christensen.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.