• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Seks indeksfonde bliver nu betegnet som fonde med et bæredygtigt investeringsmål

Er det vigtigt for dig, om dine investeringer understøtter en bæredygtig udvikling? Så kan du glæde dig over, at en række af Danske Invests indeksfonde nu kategoriseres ”Fonde med et bæredygtigt investeringsmål” også kendt som artikel 9 produkter i overensstemmelse med EU forordningen.

Historien kort fortalt

  • Seks Danske Invest indeksfonde er nu kategoriseret med betegnelsen ”Fonde med et bæredygtigt investeringsmål” også kendt som artikel 9 produkter under EU’s forordning.
  • Antallet af Danske Invest fonde, der har betegnelsen ”ESG-Fonde” bliver ligeledes udvidet.
  • Danske Invest arbejder målrettet på, at kunne tilbyde flere fonde med et bæredygtigt investeringsmål i den nærmeste fremtid.

(Opdateret 6. december 2021)

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige investeringsprodukter, tilpasser Danske Invest seks indeksfonde, så de kan kategoriseres under artikel 9 i EU’s ’Forordning om bæredygtighedsrelaterede oplysninger’. 

”Igennem en årrække har vi udviklet en stærk proces for at integrere bæredygtighed i vores investeringsprocesser i Danske Invests fonde. Det er et af de vigtigste fokusområder for Danske Invest, og vi har derfor set frem til at kunne sikre, at fondene kan kategoriseres som ”Fonde med et bæredygtigt investeringsmål”. De seks fonde er således et vigtigt skridt i vores arbejde med konstant at udvikle relevante og efterspurgte investeringsprodukter, der har et stærkt fokus på bæredygtighed,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest.
 

De første skridt mod et mere bæredygtigt udbud

Fælles for de seks fonde er, at de allerede er en del af Danske Invests udbud af indeksfonde, hvor ”restricted” indgår i navnet. Dermed har disse fonde allerede været tilpasset investorer præferencer indenfor ansvarlige investeringer, som er mere restriktiv end vores generelle politik. Det nye er, at de frem over følger EU-benchmarket for klimaoovergangen. 

Indeksfondenes bæredygtige investeringsmål er således at bidrage til en lavere CO2-udledning ved at følge et særligt benchmark. Disse benchmarks har blandt andet en lavere udledning end de brede indeks.

Til at begynde med, er det seks indeksfonde fra Danske Invest, der opfylder kravene for at blive betegnet som fonde med et bæredygtigt investeringsmål. Men i øjeblikket bliver der arbejdet målrettet på, at kunne tilbyde flere lignende fonde, både inden for aktier og obligationer.


 

Udvalget af ESG-investeringsprodukter

Samtidig med at det bliver lettere at investere i fonde med et bæredygtigt investeringsmål, udvider Danske Invest også paletten af ESG-Investeringsprodukter (ESG er en forkortelse for Environmental, Social, Governance). ESG-investeringsprodukter er Danske Invest fonde, som fremmer ESG-forhold ved eksempelvis at investere i selskaber, der har fokus på klima- og medarbejderforhold, diversitet eller anti-korruption.

En del af fondene i Danske Invest, vil stadig ikke være dækket af nogen af disse betegnelser. Men det betyder ikke, at de ikke skal leve op til en række krav. Fælles for alle fonde i Danske Invest er nemlig, at de er underlagt Danske Invests politik for ansvarlige investeringer. 
 

Hvad betyder det for dig som investor i Danske Invest?

Hvis du har investeret i en af de seks fonde i Danske Invest, behøver du ikke at foretage dig noget som investor. Det samme gælder for de fonde, der nu bliver betegnet ESG-Investeringsprodukt. Omkostningerne i fondene forbliver desuden uændrede.

Danske Invests fondslister kan du se, hvilken kategori alle de forskellige fonde falder ind under. Har du spørgsmål eller er i tvivl om noget, anbefaler vi dig altid at tale med din rådgiver. Du kan også besøge vores side om ansvarlige investeringer.
 

De nye bæredygtige fonde:

Fondsnavn ISIN
Danske Invest Index USA Restricted DK0061270105
Danske Invest Index Pacific incl. Canada ex. Japan Restricted DK0061270022
 
Danske Invest Index Japan Restricted, osuuslaji EUR W DK0061269958
Danske Invest Index Global Emerging Markets Restricted DK0061269875
Danske Invest Index Global AC Restricted DK0061269792
Danske Invest Index Europe Restricted DK0061269602



Denne artikel er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospekterne, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospektet og information om klagehåndtering er tilgængeligt på dansk og kan findes her

Mere information om fondenes bæredygtighedsrelaterede egenskaber kan findes her. 

Beslutningen om at investere i fondene bør træffes under hensyntagen til alle fondenes miljømæssige og sociale karakteristika eller bæredygtige investeringsmål som beskrevet i prospekterne.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.