• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Seks indeksfonde bliver nu betegnet bæredygtige

Er det vigtigt for dig, om dine investeringer understøtter en bæredygtig udvikling? Så kan du glæde dig over, at en række af Danske Invests indeksfonde nu kategoriseres ”Bæredygtige fonde” også kendt som artikel 9 produkter i overensstemmelse med EU forordningen.

Historien kort fortalt

 • Seks Danske Invest indeksfonde er nu kategoriseret med betegnelsen ”Bæredygtige fonde” også kendt som artikel 9 produkter under EU’s forordning.
 • Antallet af Danske Invest fonde, der har betegnelsen ”ESG-Fonde” bliver ligeledes udvidet.
 • Danske Invest arbejder målrettet på, at kunne tilbyde flere fonde med vores betegnelse bæredygtig i den nærmeste fremtid.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige investeringsprodukter, tilpasser Danske Invest seks indeksfonde, så de kan kategoriseres under artikel 9 i EU’s ’Forordning om bæredygtighedsrelaterede oplysninger’. Det betyder, at fondene fremover investerer i aktiviteter, der har som mål at løse nogle af klodens udfordringer og bidrage til et mere bæredygtigt samfund.

”Igennem en årrække har vi udviklet en stærk proces for at integrere bæredygtighed i vores investeringsprocesser i Danske Invests fonde. Det er et af de vigtigste fokusområder for Danske Invest, og vi har derfor set frem til at kunne sikre, at fondene kan kategoriseres som ”bæredygtige fonde”: De seks fonde er således et vigtigt skridt i vores arbejde med konstant at udvikle relevante og efterspurgte investeringsprodukter, der har et stærkt fokus på bæredygtighed,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest.
 

De første skridt mod et mere bæredygtigt udbud

Fælles for de seks bæredygtige fonde er, at de allerede er en del af Danske Invests udbud af indeksfonde, hvor ”restricted” indgår i navnet. Dermed har disse fonde allerede været tilpasset investorer præferencer indenfor ansvarlige investeringer, som er mere restriktiv end vores generelle politik. Det nye er, at de frem over følger EU-benchmarket for klimaomstilling. Det betyder, at selskaber fra- eller tilvælges, så fondens portefølje samlet set medvirker til at reducere klimabelastningen og derved bidrage til den grønne omstilling.

Til at begynde med, er det seks indeksfonde fra Danske Invest, der opfylder kravene for at blive betegnet som bæredygtige. Men i øjeblikket bliver der arbejdet målrettet på, at kunne tilbyde flere bæredygtige fonde, både inden for aktier og obligationer.


 

Udvalget af ESG-investeringsprodukter

Samtidig med at det bliver lettere at investere bæredygtigt, udvider Danske Invest også paletten af ESG-Investeringsprodukter (ESG er en forkortelse for Environmental, Social, Governance). ESG-investeringsprodukter er Danske Invest fonde, som fremmer ESG-forhold ved eksempelvis at investere i selskaber, der har fokus på klima- og medarbejderforhold, diversitet eller anti-korruption.

En del af fondene i Danske Invest, vil stadig ikke være dækket af nogen af disse betegnelser. Men det betyder ikke, at de ikke skal leve op til en række krav. Fælles for alle fonde i Danske Invest er nemlig, at de er underlagt Danske Invests politik for ansvarlige investeringer. Det betyder bl.a., at alle fonde i Danske Invest afstår fra at investere i virksomheder, der baserer omsætningen på tjæresand og termisk kul, i tobak og i kontroversielle våben efter fastlagte kriterier ligesom der bliver arbejdet med aktivt ejerskab.
 

Hvad betyder det for dig som investor i Danske Invest?

Hvis du har investeret i en af de seks fonde i Danske Invest, behøver du ikke at foretage dig noget som investor. Det samme gælder for de fonde, der nu bliver betegnet ESG-Investeringsprodukt. Omkostningerne i fondene forbliver desuden uændrede.

Danske Invests fondslister kan du se, hvilken kategori alle de forskellige fonde falder ind under. Har du spørgsmål eller er i tvivl om noget, anbefaler vi dig altid at tale med din rådgiver. Du kan også besøge vores side om ansvarlige investeringer.
 

De nye bæredygtige fonde:

Fondsnavn ISIN
Danske Invest Index USA Restricted DK0061270105
Danske Invest Index Pacific incl. Canada ex. Japan Restricted DK0061270022
 
Danske Invest Index Japan Restricted, osuuslaji EUR W DK0061269958
Danske Invest Index Global Emerging Markets Restricted DK0061269875
Danske Invest Index Global AC Restricted DK0061269792
Danske Invest Index Europe Restricted DK0061269602Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.