DelClose

Investeringsekspert på forkant med medicinalindustrien

Når porteføljeforvalteren Claus Henrik Johansen går på jagt efter aktier i Danske Invest, handler det ikke kun om økonomi og regnskabstal. De nyeste gennembrud indenfor kræftbehandlingen spiller mindst lige så stor en rolle.

Det kræver en særlig indsigt i en lang række sektorer, når de mest attraktive aktier skal udvælges til en investeringsfond. Hos Danske Bank Asset Management sidder der, derfor et dedikeret team af eksperter med dybt kendskab til nøje udvalgte sektorer lige fra energi til dagligvarehandel. Hver dag arbejder de for at holde sig på forkant med forskellige industrier for at spotte selskaberne med særligt vækstpotentiale til fondene i Danske Invest.

En af disse eksperter er Claus Henrik Johansen. Han er senior porteføljeforvalter med særlig ekspertise indenfor sundhedssektoren. Han har mere end 15 års erfaring på området og er ofte citeret som ekspert i dagbladene.

Jagten på udviklinger andre ikke ser
Claus Henrik Johansens viden spiller en central rolle i udvælgelsen af, hvilke medicinal- og sundhedsaktier, der indgår i aktiefonden Danske Invest Global StockPicking. Det er en aktivt forvaltet global aktiefond, der har ansvaret for at investere 15 milliarder kroner, hvoraf cirka 15 procent af dem er investeret i sundhedssektoren.

"Mit job handler om at kigge mod horisonten og spotte det, der bevæger sig langt derude i det fjerne. Jeg bruger hovedparten af min tid på at analysere de tendenser og vækstpotentialer, som endnu ikke er afspejlet i aktiekurserne. Det kan give os et forspring i forhold til resten af markedet, hvilket i sidste ende vil være til gavn for investorerne i vores fonde", siger Claus Henrik Johansen.

Det er en udfordrende opgave at holde sig på forkant med et så komplekst område. Selvom han er uddannet økonom, bruger han hovedparten af sin tid på at grave sig ind til kernen i de førende sundhedsselskaber. I de seneste 15 år har han fulgt udviklingen på sundhedsområdet intenst og brugt sin tid på alt lige fra kliniske undersøgelser, evalueringer af markedspotentialet for nye behandlinger/produkter, deltagelse i medicinalkonferencer til utallige møder med læger fra hele verden.

Indblik i den seneste forskning
"Jeg deltog for nylig i ASCO i Chicago, der er verdens største konference for cancer. Begivenheder som denne, giver mig mulighed for at møde nogle af verdens førende læger. Det er folk, som er på absolut forkant med innovation inden for deres område. Dette er min og dermed vores investorers mulighed for at få førstehåndsinformation om den seneste udvikling i kræft, diabetes eller andre behandlingsområder, hvor der er et stort vækstpotentiale”, siger Claus Henrik Johansen, og tilføjer: "Jeg deltager i konferencer som denne for at spotte de videnskabelige gennembrud, som også kan føre til kommercielle gennembrud. Når jeg ser noget med et spændende potentiale, er det næste spørgsmål, jeg skal spørge mig selv: vil det blive en stor ting om en årerække? Vi kører derefter en række økonomiske analyser på selskabet, før vi træffer beslutningen om at investere i selskabet."

Store forandringer giver store muligheder
For at Claus Henrik Johansen kan se et potentiale i et medicinalselskab, skal det udvikle behandlinger eller ny teknologi på et område, der står over for, eller er i gang med at gennemgå et paradigmeskifte. Med andre ord: Han søger de store muligheder der, hvor de store forandringer sker. Et område i medicinalindustrien, der er under konstant udvikling er forskningen i kræft. Det er derfor naturligt, at netop kræftområdet fylder meget i det daglige arbejde for Claus.

"Vi ser i øjeblikket flere banebrydende paradigmeskift i udviklingen af kræftbehandlingen. Det gælder bl.a. for udviklingen indenfor immunterapi, hvor der har været store fremskridt i behandlingen af patienter med lungekræft. Det er en patientgruppe, der har øget chancen for at leve yderligere 5 år under behandling fra 5 til 25 procent. Naturligvis vil patienterne generelt gerne leve længere, og det gavner de virksomheder, der er i stand til at levere denne form for behandling," siger han.

"Andre studier jeg følger tæt, er omkring den såkaldte TIL-T-celleterapi, der synes at være effektivt i forhold til at bekæmpe de faste kræftformer (dvs. ikke blod eller lymfatiske kræftformer). Denne behandling udføres ved at identificere de celler i patientens immunsystem, der allerede aktivt bekæmper kræftcellerne. Det er lykkedes forskerne at tage dem ud af patientens krop, stimulere deres vækst og derefter implementere dem tilbage i patientens krop. Denne form for behandling kunne potentielt blive godkendt til bredere brug i 2021 og er virkelig noget, der er værd at holde øje med."

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.