DelClose

Hedgefonde fra Danske Invest fejrer jubilæum med solide resultater i bagagen

I Danske Invest indgår hedgefondene som en vigtig del af fondsudbuddet. I juni måned kunne to af hedgefondene se tilbage på tre begivenhedsrige år, hvor strategierne indtil videre har vist sit værd.

Selvom hedgefonde ikke er for alle, spiller de en central rolle i Danske Invests udbud af investeringsmuligheder, hvor de bl.a. indgår i en række balancerede investeringsprodukter. Hedgefondene udvikler sig generelt mere uafhængigt af den overordnede udvikling på de finansielle markeder takket være de mange forskelligartede strategier, der kan benyttes.

Ønsket om at skabe et stærkt og varieret udbud af fonde med alternative strategier, var således også en af de vigtigste grunde til, at de to fonde Danske Invest SICAV SIF -  Fixed Income Global Value og Danske Invest SICAV SIF – Global Cross Asset Volatility blev lanceret i juni 2018.

Her tre år senere har begge hedgefonde da også vist sig at virke efter hensigten, selv når bølgerne går højt på de finansielle markeder. Begge fonde har således levet op til deres afkastmål om at levere et årligt afkast på 4-6 procent over den såkaldte risikofrie rente. I 2019 blev Danske Invest SICAV SIF – Fixed Income Global Value, desuden hædret med titlen som Europas bedste hedgefond inden for fixed income fra EuroHedge Awards. I 2019 gav fonden et afkast på 11,6 procent efterfulgt af 2020, der endte på 12,9 procent.
 

To hedgefonde til tiden

Hvor Danske Invest SICAV SIF – Fixed Income Global Value har sit primære fokus på likvide globale obligationer og renteprodukter som fx statsobligationer, statssponsorerede obligationer og realkreditlignende obligationer, har Danske Invest SICAV SIF – Global Cross Asset Volatility fokus på volatilitetspræmierne i de globale aktie-, rente- og valutamarkeder.

For begge fonde gælder det, at de potentielt kan give positive afkast uanset om de finansielle markeder stiger eller falder. Dermed fungerer de som et vigtigt element i en balanceret portefølje, da begge hedgefonde kan gå kort og langt i deres investeringer og gøre brug af en række finansielle instrumenter i risikostyringen.

”De første tre år har uden tvivl været begivenhedsrige set ud fra en markedsbetragtning. Særligt coronakrisen skabte nogle voldsomme markedsudsving, hvor strategierne skulle stå deres prøve. Her blev vores faste strategier i kombination med vores taktiske ad hoc-strategier for alvor testet, og de viste deres værd,” fortæller Jacob Øland Jensen, chefforvalter i Danske Invest SICAV SIF – Global Cross Asset Volatility. Fonden gav i coronaåret 2020 et afkast på 6,1 procent.

Det er dog vigtigt at være bevidst om, at det modsatte også kan gøre sig gældende, hvilket kan medføre et negativt afkast. Det oplevede Danske Invest SICAV SIF – Global Cross Asset Volatility de første måneder af fondens levetid, indtil teamet fik optimeret og balanceret strategierne. Siden januar 2019 har fonden leveret afkast i overensstemmelse med fondens mål.
 

Hedgefonde med internationalt format

De to fonde sluttede sig i 2018, til et i forvejen særdeles stærkt og internationalt anderkendt hedgefondteam i Danske Bank Asset Management. Det er et team, som gennem flere år har opbygget væsentlige kompetencer og opnået stor international anderkendelse for arbejdet med de forskellige strategier.

” Danske Bank Asset Managements team af hedgefondforvaltere var i høj grad medvirkende til at vores fond fik så god en start. Da vi lancerede Danske Invest SICAV – SIF Fixed Income Global Value for tre år siden, sikrede chefen for hedgefonde, Michael Petry, at vi blev integreret med det eksisterende team af hedgefondforvaltere. Dermed kunne vi trække på deres erfaringer og store viden. Samtidigt har vi nydt godt af at have adgang til nogle af branchens absolut stærkeste risikoanalytikere med Per Søgaard i spidsen,” fortæller Anders Møller Lumholtz, chefforvalter i Danske Invest SICAV SIF – Fixed Income Global Value

Som investor er det vigtigt at gøre sig klart, at det altid er forbundet med risiko at investere. Det gælder også for investeringer i hedgefonde. For disse typer fonde gælder det, at de kun anbefales til såkaldte ”well-informed” investorer. Tal derfor altid med en rådgiver, inden du foretager en investering. Læs mere: Find faktablad, prospekt og væsentlig investorinformation for fonden i fondslisterne
 

Danske Invest SICAV – SIF Fixed Income Global Value


ISIN: LU1807294290

Investeringsfokus: Global rentehedgefond med hovedfokus på likvide obligationer og renteprodukter

Afkastmål (årligt): 4-6 pct. over den risikofri rente

Risikoindikator (1-7): 5

Årlige afkast:
2021 (til 31/5) 4,46% - 2020: 12,85% - 2019: 11,60% - 2018 (fra juni): 2,25%

Bemærk at: Fonden benytter sig af gearing og anvender afledte finansielle instrumenter som swaps, optioner og futures.

Team: Anders Møller Lumholtz, chefporteføljeforvalter, Edi Zulfaj, seniorporteføljeforvalter, Anders Vestergård Fischer, seniorporteføljeforvalter.
 
 

Danske Invest SICAV – SIF Global Cross Asset Volatility

Investeringsfokus: Global volatilitetshedgefond inden for de globale aktie-, rente- og valutamarkeder

ISIN: LU1807294290

Afkastmål (årligt): 4-6 pct. over den risikofri rente

Årlige afkast: 2021 (til 31/5): 6.16% - 2020: 6,05% - 2019: 3,24% - 2018 (fra juni) -4,41%

Risikoindikator (1-7): 5

Bemærk at: Fonden benytter sig af gearing og anvender afledte finansielle instrumenter som swaps, optioner og futures

Team: Jacob Øland Jensen, chefporteføljeforvalter, Mads Vestergaard Jensen, seniorporteføljeforvalter

Læs mere: Find Faktaark, Central Investorinformation, afkastinformation m.m. på danskeinvest.dk, hvor du kan læse mere om fonden og de risici, der er forbundet med en investering i fonden.
 


Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en pålidelig indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.