• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Usikre skridt fremad i USA

De nye jobtal fra USA, der kom i forrige uge, var væsentlig bedre end ventet og sender amerikansk økonomi i den rigtige retning. Men især boligmarkedet bekymrer.

Den amerikanske økonomi har længe været udset til at skulle redde den europæiske ditto ud af gældskrisens favntag. Og i forrige uge flexede den amerikanske økonomi sine muskler og sendte et overraskende godt jobtal på gaden.

Antallet af beskæftigede i USA steg således overraskende med 243.000 personer i januar, og det fik arbejdsløshedstallene til at dale fra 8,5 til 8,3 pct. Analytikerne havde forventet en stigning på 140.000 personer. Det viser, at de amerikanske virksomheder har større tiltro til fremtiden på trods af den europæiske gældskrise.

Advarer mod jubel
Alligevel er der ingen jubelscener hos chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen i Danske Invest. Tallene er ganske vist markant bedre end ventet og viser, at det går den rigtige vej i USA. Men han advarer mod at tro, at den amerikanske økonomi er stærk.

”Det er en solid rapport og meget bedre end ventet. Når det er sagt, så skal vi huske på, at vi kommer fra et meget lavt niveau, og derfor er væksten ikke imponerende. Samtidig er der stadig svagheder i den amerikanske økonomi,” forklarer Bo Bejstrup Christensen.

Især peger han på, at boligmarkedet stadig er svagt i USA. Boligmarkedet har traditionelt været et område, der har betydet meget for den økonomiske vækst i landet, og en bedring i boligmarkedet vil især betyde meget for de almindelige lønmodtagere i USA.

Boligmarkedet er centalt
”Boligmarkeder er det element, der skal ruste økonomien til at kunne modstå chok mod økonomien som eksempelvis stigende oliepriser. Derfor er det vigtigt, at boligmarkedet bliver bedre. Priserne skal stoppe med at falde og boligbyggeriet skal op,” forklarer Bo Bejstrup Christensen og uddyber:

”De seneste 3-6 måneder har vi set, at specielt boligbyggeriet er vendt. Det er gode nyheder. Men vores store bekymring er, at der stadig er mange boliger til salg på markedet. Det holder byggeriet nede og virker som en dæmpende faktor på boligpriserne,” fortæller han.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.