• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

USA-aktier stråler efter rekordmåned

Det amerikanske aktiemarked fortsatte rekordkursen i maj, hvor det brede S&P 500-indeks steg til det højeste niveau nogensinde. Og der er fortsat potentiale, mener porteføljerådgiver bag afdeling USA.

Investorerne i amerikanske aktier har haft de store smil på i løbet af maj, hvor det brede amerikanske aktieindeks igen slog rekord. Edward Bousa fra Wellington er porteføljerådgiver for Danske Invests afdeling USA. Han mener, at aktierne generelt er fair værdisat, men peger alligevel på sektorer og brancher, der kan få smilene til at blive endnu bredere hos investorerne.
 
Nyt milliard-market hos medicinalselskaberne
Edward Bousa peger på, at et helt nyt område inden for kræftmedicin er ved at dukke op, nemlig immuno-oncologi. Det er ifølge ham et spændende område inden for medicin, der kan revolutionere måden at behandle nogle typer kræft.
 
”Immuno-oncologi er en vigtig trend, og selskaber, der i dag ikke spiller en rolle inden for dette område, er desperate efter at komme med. Vi tror på, at dette område har potentiale til at blive et multimilliard-dollar segment og et af de største vækstområder inden for medicinalindustrien,” fortæller Edward Bousa.
 
Asiatisk flyvækst giver muligheder
Luftfartsindustrien er et andet vækstområde, som Edward Bousa og hans kolleger fra Wellington holder øje med. Det skyldes blandt andet det øgede flytrafik over hele verden, der giver muligheder for flyselskaber og fabrikker.
 
”Vi synes, det er et interessant område, som vi undersøger nøje. Luftfartsindustrien har især potentiale på grund af den store vækst i lufttrafikken i særligt Asien,” siger Edward Bousa.
 
Opkøb og fusioner gavner bankerne
Når virksomheder fusionerer og køber op klirrer det i kassen hos investeringsbankerne, der rådgiver selskaberne om de finansielle aspekter af handlerne. Det gør finansaktier interessante.
 
”De seneste tendenser med øgede fusioner og opkøb er en fordel for amerikanske investeringsbanker. Samtidig er finansaktierne generelt attraktive på grund af deres værdiansættelse,” forklarer Edward Bousa.
 
Sociale medier er igen interessante
Edward Bousa og hans kolleger er igen begyndt at rette fokus på de sociale medier og internetselskaber generelt. Tidligere var de ganske enkelt for dyrt prissat, men nu er området igen blevet interessant, vurderer han.
 
”På grund af den korrektion på markedet, vi har set inden for segmentet, er vi igen begyndt at se nærmere på udvalgte selskaber,” forklarer Edward Bousa.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.