• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Udbytte-aktier hårdføre i modvind

Når aktiemarkederne kommer på usikker grund, står de virksomheder, der betaler højt udbytte til sine aktionærer, ofte stærkere end andre virksomheder.

Midt i finansiel uro og usikkerhed om både Grækenland og Italiens økonomi ligger Danske Invests afdeling Europa Højt Udbytte en smule i læ. Afdelingen har fokus på investeringer i virksomheder, der betaler et højt udbytte til sine aktionærer, og den type virksomheder klarer sig generelt bedre, når markederne er nervøse.

”Et usikkert marked er generelt et godt miljø for udbytte-aktier. Det er som regel store velkonsoliderede virksomheder med en stabil indtjening, der formår løbende at udbetale en del af overskuddet som udbytte. Under andre forhold vil investorerne i stedet normalt være mere interesseret i vækst-virksomhederne frem for udbyttevirksomhederne, forklarer Peter Nielsen, chefporteføljemanager i Danske Capital, der rådgiver Danske Invest i afdelingen Europa Højt Udbytte.

32 aktier nøje udvalgt
Danske Invest Europa Højt Udbytte består i øjeblikket af 32 aktier, der er udvalgt på baggrund af primært tre parametre, nemlig udviklingspotentiale, kvaliteten af virksomheden samt prisen på aktien. Derudover lægger Peter Nielsen og hans kolleger vægt på, at en væsentlig del af afkastet af afdelingens investeringer kommer i form af selskabernes udbyttebetaling.

”Vi siger altid, at vi skal have både sikkerhed og udviklingspotentiale i vores virksomheder. Vi skal have en relativ beskyttelse i nedgangstider, men samtidig skal vi have en sammensætning af porteføljen, der gør, at vi kommer med op, når markederne vender, forklarer Peter Nielsen.

Og så understreger han også fordelene ved udbytteaktier uanset markedsudviklingen.

”En investering i udbytteaktier giver jo også en løbende portion penge til investorerne, som er sikret og som ikke kan tages fra nogen, uanset hvordan markederne går, siger Peter Nielsen.

Internationalt industriselskab
Et eksempel på en virksomhed, der løbende har betalt sine investorer et pænt udbytte er Metso.  Metso er et internationalt industriselskab, der producerer dels udstyr til mineindustrien, dels maskiner til papirindustrien. Derudover har de opbygget en betydelig serviceforretning, hvor de tilbyde at lave servicekontrakter på deres udstyr.

Sidste år betalte Metso 5,5 pct. af aktiekursen i udbytte, og Peter Nielsen forventer, at udbyttet for 2011 som minimum fastholdes.

Afdelingen har præsteret et afkast i oktober på 8,6 pct., hvilket er bedre end den generelle udvikling på det europæiske marked. Set på udviklingen siden årsskiftet har afdelingen ved udgangen af oktober dog stadig et minus på 8,8 pct., men har indhentet en del i oktober.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.