• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Trump vinder – det betyder det for markederne

Valgresultatet kan give usikkerhed og nervøsitet på de finansielle markeder på kort sigt, men potentielle muligheder for investorer på lidt længere sigt.

Donald Trump bliver USA’s næste præsident. Det blev afgjort i en tæt valgkamp. Sejren overrasker de finansielle markeder markant, understreger senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank, der er rådgiver for Danske Invest. Her fortæller han om de sandsynlige konsekvenser af valgresultatet set med investorøjne:

”Den overordnede konsensus blandt investorerne har været Clinton som vinder, så derfor kommer der kontant afregning i markederne,” siger han.

Hvilke konsekvenser vil sejren til Trump få på den korte bane?
”Investorerne vil nedbringe risiko, og det vil ramme de finansielle markeder generelt. Vi vil se aktier falde og renter falde, og vi vil se en svækkelse af dollaren. Det er i høj grad de mange ukendte aspekter relateret til Trumps politik, der bekymrer investorerne. Det er højst usikkert, hvad han vil implementere, hvordan han i så fald vil implementere det, og hvad de langsigtede effekter vil blive,” siger Lars Skovgaard Andersen.

”Vi vil højst sandsynligt se den størst negative effekt på emerging markets-aktier samt emerging market-valutaer generelt. Særligt vil det ses ved et pres på den mexicanske peso, som vi allerede nu kan se er under voldsomt pres. Det skyldes, at Trumps politik kan få indflydelse på en række internationale handelsaftaler, hvor handel med Mexico i høj grad har været i fokus under Trumps valgkamp. De amerikanske aktier ligger til at åbne 4-5 pct. nede, og europæiske aktier reagerer også negativt. Vi vurderer, at aktier fra Europa og emerging markets vil blive hårdere ramt på den kortere bane end aktier fra USA generelt set,”siger Lars Skovgaard Andersen.

Hvordan vil reaktionen være på lidt længere sigt?
”Da det er usikkert, hvilke politikker der bliver aktuelle, er det også højst usikkert, hvilken effekt det vil få på global økonomi på længere sigt. Og det er stadig den økonomiske udvikling, der har den største effekt på udviklingen i de finansielle markeder. Når det er sagt, så kan Trump tilføre en generel usikkerhed særligt angående den globale samhandel, der kan lægge sig som en nervøsitet i markederne gennem længere tid,” siger han.

Hvilke sektorer kan særligt blive påvirket på lidt længere sigt?
”Den generelle investorkonsensus er, at en Trump-sejr er negativ for alternativ energi – undtagelsen her kan dog være bioethanol.”

”Derimod kan sektorerne finans, energi, basic ressources, materialer og industri blive positivt påvirket på længere sigt, specielt i USA. Trump har bebudet markante finanspolitiske lempelser via skattelettelser og offentlige investeringer – blandt andet store investeringer i infrastruktur, der kan sende priser og efterspørgsel på materialer samt en række råvarer opad. Desuden kan industri blive positivt påvirket,” siger Lars Skovgaard Andersen.

”En markant lempelse af finanspolitikken vil desuden føre til stigende lønninger og et pres opad på inflationen i USA. Det kan føre til stigende renter på sigt, hvilke kan påvirke finanssektoren positivt. Et andet positivt element ved Trump-sejren for finansaktier kan desuden være, at en bekymring for øget regulering af sektoren med Hillary Clinton som præsident nu er aftaget. Desuden kan traditionel energi blive positivt påvirket.”

”Når røgen har lagt sig, kan det potentielt være interessant at se på amerikanske selskaber, da det er her, der vil komme mest stimuli på sigt. Det er amerikanske selskaber, der vil få fordelen af Trumps politik, mens resten af verden vil opleve ulemperne,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.