• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Tjek årsopgørelsen som investor

Årsopgørelsen for skatteåret 2014 ligger nu tilgængelig på skat.dk. Som investor skal du altid selv undersøge, om dine investeringsoplysninger er korrekte.

 
Det har aldrig været lettere at holde styr på skatten. Skat modtager automatisk de fleste informationer, der påvirker udfaldet af din årsopgørelse, men som investor skal du alligevel selv tjekke op på, om dine oplysninger er korrekte.

Når du køber aktier i Danmark, får Skat automatisk besked, men hvis du har købt værdipapirer i udlandet, skal du selv oplyse det til skat. Hvis du – mod forventning – har tabt penge på dine investeringsbeviser i 2014, så kan du få fradrag for dine tab til modregning i fremtidige gevinster, og her er det afgørende, at du gemmer dokumentation for dine tab.

Du skal ligeledes tjekke de indberettede gevinster samt udbytter fra dine aktier, da du selv har  ansvaret for, at Skats oplysninger er korrekte. På Skats hjemmeside finder du en fyldestgørende guide til, hvordan du indberetter dine værdipapir korrekt i din årsopgørelse.

”Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, da Skat efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser,” oplyser Richard Hanlov, der er underdirektør i Skat.

Overskydende skat eller restskat

Når Skat i dag offentliggør 4,4 millioner danskeres årsopgørelse, vil en del få dybe panderynker, mens andre ikke kan få armene ned af glæde.

Når du logger ind på skattevæsnet hjemmeside for at se resultatet af dit skatteår, vil der stå et beløb med to streger under, hvor der enten står overskydende skat eller restskat. Overskydende betyder, at du har penge til gode, mens restskat er ensbetydende med, at du skal frem med pengepungen. Overskydende skat bliver overført til din NemKonto tirsdag den 7. april.

”Hvis man skal betale restskat, så kan man i TastSelv få klaret betalingen med det samme med Dankort. Jo tidligere man betaler, jo billigere slipper man i rente,” oplyser Richard Hanlov.

Presset system

Når titusinder af forventningsfulde danskere bag skærmene på samme tid ønsker svar, giver det stor belastning af Skats digitale infrastruktur. De seneste år har budt på lange ventelister og servernedbrud, hvilket udmønter sig i, at mange frustrerede danskere ringer ind til Skat. I år forventes det igen at kræve tålmodighed, og det er selvom Skat forbereder sig.

”Vi har kaldt ekstra folk ind til at håndtere de mange ekstra opkald, vi får. I alt er 450 personer klar til at svare på spørgsmål. Vi forventer lige som sidste år at besvare over 100.000 opkald i den første uge. Men man kan dog stadig forvente ventetid på telefonerne, eller at det i perioder kan være svært at komme igennem, ” oplyser Richard Hanlov.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.