• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Timeout for kinesiske højhastighedstog

Danske Invests kinesiske rådgiver har solgt aktier i en kinesisk togproducent, men tror fortsat på den kinesiske togindustri – på lang sigt.

Den kinesiske regering har satset stort på højhastighedstog, og i Danske Invest Kina havde vi indtil for nylig tre tog- og jernbaneproducenter i porteføljen. I juli valgte Schroders Investments, der rådgiver Danske Invest om kinesiske aktier, at sælge et af selskaberne.
 
”Vi valgte at sælge vores aktier i togproducenten CSR, fordi vi frygtede, at selskabet i den nærmeste fremtid ville få færre ordrer ind, og at det ville påvirke aktien negativt. Det kinesiske jernbaneministerium er en meget stor kunde, og de har p.t. travlt med at undersøge togulykken i juli og gennemgå den overordnede jernbaneplan endnu engang og har derfor sat højhastighedstogsprojektet i bero midlertidigt,” fortæller Schroders.
 
Schroders fastholder dog aktier i to andre togproducenter, Zhozhou og Hollysys, der ikke er ligeså afhængige af ordrer fra det kinesiske jernbaneministerium.

Tror fortsat på den kinesiske togindustri
Trods togulykken i juli og de efterfølgende korruptionsanklager mener Schroders fortsat, at den kinesiske tog- og jernbaneindustri vil få gang i ordrebøgerne igen, når der er kommet styr på tingene.

”Den tragiske ulykke i juli vil sandsynligvis medføre restruktureringer i det kinesiske jernbaneministerium, og man vil fremadrettet fortsat arbejde på at udvikle infrastruktur og sikkerhedsforanstaltninger omkring højhastighedstog.”

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.