• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Timeout for kinesiske højhastighedstog

Danske Invests kinesiske rådgiver har solgt aktier i en kinesisk togproducent, men tror fortsat på den kinesiske togindustri - på lang sigt.

Den kinesiske regering har satset stort på højhastighedstog, og i Danske Invest Kina havde vi indtil for nylig tre tog- og jernbaneproducenter i porteføljen. I juli valgte Schroders Investments, der rådgiver Danske Invest om kinesiske aktier, at sælge et af selskaberne.
 
”Vi valgte at sælge vores aktier i togproducenten CSR, fordi vi frygtede, at selskabet i den nærmeste fremtid ville få færre ordrer ind, og at det ville påvirke aktien negativt. Det kinesiske jernbaneministerium er en meget stor kunde, og de har p.t. travlt med at undersøge togulykken i juli og gennemgå den overordnede jernbaneplan endnu engang og har derfor sat højhastighedstogsprojektet i bero midlertidigt,” fortæller Schroders.
 
Schroders fastholder dog aktier i to andre togproducenter, Zhozhou og Hollysys, der ikke er ligeså afhængige af ordrer fra det kinesiske jernbaneministerium.

Tror fortsat på den kinesiske togindustri
Trods togulykken i juli og de efterfølgende korruptionsanklager mener Schroders fortsat, at den kinesiske tog- og jernbaneindustri vil få gang i ordrebøgerne igen, når der er kommet styr på tingene.

”Den tragiske ulykke i juli vil sandsynligvis medføre restruktureringer i det kinesiske jernbaneministerium, og man vil fremadrettet fortsat arbejde på at udvikle infrastruktur og sikkerhedsforanstaltninger omkring højhastighedstog.”

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.