• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Stigende inflation styrker afkastet

Danske Invests afdelinger med globale indeksobligationer har givet et afkast på ca. 8 pct. i år. Godt hjulpet på vej af den stigende inflation.

Det er blevet dyrere at fylde indkøbsvognen op med kaffe, kød, mel og andre dagligvarer. Det seneste år er fødevarepriserne steget markant og i kombination med en stigende råvareefterspørgsel fra bl.a. Kina, der udbygger veje og jernbanenet, har det sat gang i inflationen.

Højere inflation betyder dog også højere afkast på globale indeksobligationer. I år har Danske Invests to afdelinger med globale indeksobligationer således givet omkring 8 pct. i afkast og dermed klaret sig bedre end obligationer generelt.

”Tidligere havde man en tommelfingerregel om, at økonomiske kriser medførte lav inflation, men sådan er det ikke mere. I dag stiger inflationen på trods af – eller man kan nærmest sige på grund af – den nuværende økonomiske krise,” fortæller porteføljerådgiver Thor Schultz Christensen fra Danske Capital.

Gældskriser får inflationen til at stige
Gældskrisen i USA skaber frygt for højere inflation, fordi en af vejene ud af gældskrisen er at trykke flere dollarsedler. I Sydeuropa har man valgt at sætte momsen og andre indirekte skatter op, og det har fået inflationen til at stige.
 
”Gældskriserne er altså med til at sætte gang i inflationen, og dertil kommer at centralbankerne prioriterer vækst frem for bekæmpelse af  inflation. Endelig bliver den massive gæld blandt private – skabt af overforbrug i jubelårene – jo faktisk mindre, hvis inflationen stiger. Inflation kan derfor være den mindst smertefulde vej ud af krisen”.

Thor Schultz Christensen forventer derfor ikke, at inflationen er på vej ned. Og det er da også et faktum, at jo tættere vi kommer på 2012, desto mere stiger inflationsforventningerne i den vestlige verden.

Sikring mod inflation
Lige nu er forventningen, at inflationen vil stige 2,5 pct. om året over de næste 10 år. Thor Schultz Christensen tror dog nærmere, vi kan forvente os lidt højere inflation de kommende år.

”Globale indeksobligationer er en god stødpude mod både aktieuro og stigende inflation. De giver under alle omstændigheder et afkast på linje med traditionelle statsobligationer, og derudover giver de mere i afkast, når inflationen stiger.”

Læs mere om globale indeksobligationer.


Indeksfonde

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.