• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Status på Danske Invests eksponering mod Kina

Tre Danske Invest afdelinger har investeringer i kinesiske aktier. De har ingen eller få investeringer i aktier fra Fastlandskina, hvilket har begrænset effekten på afkastet som i alle tre tilfælde er bedre end fondenes benchmark.

Hermed en kort status på de tre Danske Invest afdelinger, som har eksponering mod kinesiske aktier, der i løbet af den seneste måned har oplevet voldsomme kursfald.

Det er væsentligt at bemærke, at det er aktierne i Fastlandskina, som har oplevet de største kursfald med 35 pct. siden aktierne toppede for en måned siden. Tilsvarende er aktierne på Hong Kong-børsen Hang Seng faldet med 8 pct. i samme periode.

Danske Invest Nye Markeder, Nye Markeder Akkumulerende og Fjernøsten investerer ikke i aktier fra Fastlandskina, men kun i aktier via børsen i Hong Kong.

På nuværende tidspunkt har Danske Invest Nye Markeder investeringer i China Mobile og PetroChina svarende til 4,3 pct. af den samlede portefølje. Derudover er 9 pct. af porteføljen investeret i selskaber med forretningsaktiviteter i Kina.

Bedre end benchmark
Kursfaldene har kostet på afkastet i Nye Markeder, men fraværet af aktier fra Fastlandskina og en generel undervægt af kinesiske aktier betyder, at afdelingens afkast har klaret sig bedre end benchmark i den seneste periode med uro.

”På nuværende tidspunkt har uroen på det kinesiske aktiemarked haft en positiv betydning på det relative afkast, hvor vores generelle undervægt til Kina har haft stor indflydelse,” siger Peter Taylor, Senior Investment Manager fra Aberdeen Assetmanagement, der er porteføljerådgiver på Danske Invest Nye Markeder.

Han forklarer, at et vigtigt element i afdelingens investeringsfilosofi og proces er, at selskaber efterlever og overholder regler for god virksomhedsførelse.

”Vi dækker fortsat Fastlandskina, men vi har indtil videre haft svært ved at finde selskaber, der opfylder disse kriterier. Mens vi i Hong Kong har fundet gode selskaber med betydelige længere levetid og med en forretningsmodel af høj kvalitet,” siger Peter Taylor.


I Danske Invest Kina er 95 pct. af porteføjlen investeret via Hong Kong-børsen.
”Efter at aktierne var steget så voldsomt tidligere på året, valgte vi maj og juni at tage profit på en række mid cap aktier. Vores defensive tilgang betyder, at afdelingen har klaret sig bedre end sit benchmark,” siger Louisa Lo fra Schroders Investment Management, der er porteføljerådgiver for Danske Invest Kina.


 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.