• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Stærke kompetencer inden for europæiske aktier

Danske Invest har skabt solide resultater med flere af de europæiske aktieporteføljer. En af dem er Danske Invest Europa Fokus.

Europa Fokus er blandt de allerbedste af mere end 1500 europæiske afdelinger med samme investeringsområde. Europa Fokus investerer i omkring 30 større europæiske selskaber og styres af chefporteføljemanager Henrik Husted Knudsen.
 
Sammen med resten af teamet analyserer han selskaberne grundigt, inden de købes til porteføljen. Den velkendte hollandske ølproducent Heineken er en del af Danske Invest Europa Fokus. Selskabet steg ca. 40 pct. i 2012 og har således bidraget godt til afkastet, og Henrik Husted Knudsen forventer, at den positive udvikling vil fortsætte, omend i et lavere tempo:
 
En global spiller
»Heineken har ændret sig fra at være et selskab med primært europæisk fokus til i højere grad at være en global spiller, som samtidig agerer lokalt,« forklarer Henrik Husted Knudsen.
 
Det er sket gennem opkøb af lokale ølproducenter som f.eks. Femsa i Mexico og Asia Pacific Breweries. Denne forretningsmodel har skabt enormt stærke markedspositioner for Heineken i Sydamerika og i flere lande i Afrika og Asien.
 
»I et land som Nigeria sidder Heineken på omkring 60 pct. af markedet via det lokale øl-brand Star. Ølforbruget i Nigeria er stadig relativt lavt og forventes at stige i takt med, at Nigerianernes købekraft øges, og derfor mener jeg, der er potentiale på det marked«, forklarer Henrik Husted Knudsen.
 
Boreudstyr på dybt vand
Det norske selskab Aker Solutions har også lunet i porteføljen i løbet af 2012. Olieservice-selskabet, som steg ca. 100 pct. i 2012, har en stærk markedsposition inden for bore- og produktionsudstyr specialiseret til dybt vand. I dag udgør olieproduktion på dybt vand kun 5-6 pct. af verdens samlede olieproduktion, men Henrik Husted Knudsen forventer, at den andel vil stige, fordi mange af de oliefelter, der er fundet de seneste 10 år, er på dybere vand. Det skaber gode vækstmuligheder for Aker Solutions.
 
I vurderingen af selskabets potentiale hæfter han sig desuden ved, at selskabet har arbejdet med at forbedre sine processer så meget, at der nu kan produceres betydeligt mere på deres eksisterende produktionsfaciliteter. Det blev bekræftet, da Henrik Husted Knudsen og resten af teamet besøgte selskabets faciliteter i henholdsvis Aberdeen og Kristiansand i løbet af 2012.
 
»Vi besøgte senest Aker Solutions i Kristiansand i august 2012, hvor vi blandt andet fik præsenteret planen om at fordoble omsætningen i løbet af fem år samtidig med, at indtjeningen skal forbedres«, fortæller Henrik Husted Knudsen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.