• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Solen skinner igen på Japan

Solens rige ser ud til at være på vej til at rejse sig fra årtier med lavvækst og deflation. Japanske aktier har oplevet et solidt andet kvartal, og eksperter tror på fortsat fremgang for japanske selskaber.

Find solbrillerne frem, for skyerne er ved at forsvinde og solen igen ved at titte frem. Solens rige, Japan, er en central del af den østasiatiske region, men er også integreret i Vestens økonomier. Og nu ser det ud til, at årtier med svag vækst og deflation er ved at ende. Det giver muligheder for gode aktieinvesteringer, som investorerne i Danske Invest blandt kan andet nyde godt af.
 
Porteføljerådgiver Osamu Koide fra Daiwa Investments rådgiver Danske Invest om japanske aktier til afdeling Japan, og porteføljerådgiver Max Jul Pedersen fra Danske Capital rådgiver om globale aktier til Danske Invests globale aktieporteføljer som afdeling Global Stockpicking. Begge ser positivt på japanske aktier, og Max Jul Pedersen har i de seneste måneder købt flere japanske aktier til Danske Invest. De giver her tre grunde til, at japanske aktier har udsigt til et stærkt efterår.
 
Reformer baner vejen
Den japanske økonomi har det generelt bedre, end den har haft i mange år. Landet har i årevis været plaget af deflation, men nu har regeringen fået vendt situationen til en lille inflation. Samtidig har premierminister Shinzo Abe bebudet en række reformer, der skal sætte gang i væksten, blandt andet en sænkelse af selskabsskatten.

”Lige nu gennemgår den japanske økonomi store forandringer. Vi holder nøje øje med udviklingen, nu hvor deflationen er ved at lakke mod enden. I lyset af den forbedrede økonomi oplever vi mange nye virksomheder, hvis aktiekurs stiger i takt med, at de forbedrer deres afkast af egenkapitalen,” fortæller Osamu Koide fra Daiwa Investments.

Selskaberne øger deres investorfokus
Japanske virksomheder har ikke tradition for at være særligt aktionærvenlige. Men et nyt aktieindeks JPX-Nikkei 400 blev etableret sidste år, og for at blive optaget skal virksomhederne forpligte sig til en mere aktionærvenlig adfærd som eksempelvis udbyttebetalinger og større åbenhed. Det har givet et øget fokus på investor-relationerne.

”I modsætning til især amerikanske virksomheder er ledelserne i Japan ikke udsat for et pres fra aktionærerne om øget udbytte-udbetalinger mm. Kort sagt er mange japanske selskabers første prioritet at sikre medarbejderne (livstidsansættelse) og først bagefter kommer aktionærerne. Alt dette er problematisk men skaber også potentiale for forbedringer, som vi begynder at se nu,” fortæller Max Jul Pedersen.

Valuta og inflation hjælper på vej
Interessen for japanske selskaber skyldes ifølge Max Jul Pedersen også, at valutakurs-udviklingen i Japan har været med til at give gode konkurrencevilkår på det internationale marked.
”Vores interesse er steget i japanske aktier. For det første stiller den lavere yen mange japanske selskaber bedre i den globale konkurrence, og hvis det så oven i købet lykkes at skabe vedvarende lav inflation i Japan vil det også give de indenlandsk orienterede selskaber langt bedre betingelser for at skabe vækst i forretningen,” siger Max Jul Pedersen.

Se også videoen: Japansk hverdagsro hitter i Asien, hvor Osamu Koide fortæll om udviklingen i Japan.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.