• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Porteføljen går fri af folketingsvalget

Den 18. juni skal danskerne til stemmeurnerne. Men danske investorer behøver ikke ændre i deres porteføljer forud for folketingsvalget, da valgresultatet ikke forårsager store udsving på det danske aktie- og obligationsmarked.

Store dele af den danske befolkning valfarter den 18. juni til deres lokale folkeskoler, idrætshaller og andre steder, hvor det er muligt at afgive det politiske kryds. I den danske befolkning ejer cirka 14 procent investeringsbeviser, og aktieinvestorerne behøver ikke frygte, at valgresultatet kan få de danske aktiekurser til at svinge.

”Jeg mener ikke, at danske investorer bør handle på baggrund af valget. Det vil jeg i hvert fald ikke selv gøre. Man skal huske på, at de store, danske selskaber er multinationale, og deres salg i Danmark kun udgør en yderst begrænset andel af deres samlede forretning,” siger Jesper Neergaard Poll, der er chefporteføljemanager for Danske Invest Danmark.

Han peger på, at udviklingen i den globale økonomi spiller en større rolle for, hvordan danske aktier præsterer, end hvilken politisk fløj statsministeren tilhører.

Obligationsinvestorer behøver heller ikke at reagere forud for valget. Det danske obligationsmarked er præget af mange indenlandske investorer, der har placeret store dele af pensionsformuen i danske obligationer, og de forsvinder ikke. Uagtet valgresultatet.

”Markedet kan bedst lide politisk forudsigelighed. Alle de store partier i Danmark har forsøgt at udstråle, at de har styr på økonomien, hvilket også er et krav, hvis man ønsker at blive statsminister, så jeg har svært ved at forestille mig, at der sker noget, uanset hvem der vinder valget,” siger Ulrik Carstens,  der er chefporteføljemanager for Danske Invest Lange Obligationer.

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.