• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Politisk uro og Kinas vækst vil præge tredje kvartal

Storbritanniens "nej" til EU-medlemskab skyder årets tredje kvartal i gang med fornyet usikkerhed.

Med konsekvenserne af Brexit-valget, et kommende præsidentvalg i USA og aftagende vækst i Kina kan tredje kvartal blive både begivenhedsrigt og udfordrende. Men på trods af fornyet uro både politisk og på de finansielle markeder vil Brexit-resultatet ikke starte en ny global krise.

Det vurderer chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen i det nye Investor Brief fra Danske Invest om forventningerne til de finansielle markeder i tredje kvartal 2016.
LINK TIL INVESTORBRIEF
”På baggrund af det chok, som den politiske usikkerhed repræsenterer, forventer vi nu, at Europa træder ind i en recession i tredje kvartal. Samtidig er det vores vurdering, at væksten vil vende tilbage i løbet af foråret 2017,” siger Bo Bejstrup Christensen, og fortsætter:

”Den europæiske centralbank, ECB, og Storbritanniens centralbank, Bank of England vil gøre, hvad der skal til for at sikre den finansielle stabilitet.”

Amerikansk renteforhøjelse tilbage i søgelyset
Mens uroen raser i Europa, står det anderledes til i USA, hvor væksten er steget fra omkring 1 pct. til nu at ligge på omkring 2. pct.

”Selvom tumulten i Europa godt kan skabe lidt uro på den meget korte bane, vurderer vi, at specielt styrken på det amerikanske boligmarkedet og i det amerikanske banksystem vil være nok til at få væksten til at stige til over 2 pct. i løbet af efteråret 2016,” forklarer Bo Bejstrup Christensen.

Han vurderer samtidig, at tredje kvartal vil byde på både løn- og prisinflation, hvilket kan bringe en amerikansk renteforhøjelse tilbage på bordet hen over efteråret.

Kinas vækst mister pusten
I udviklingsøkonomierne vil øjnene være rettet imod Kina, hvor den økonomiske vækst, der så ud til at stabilisere sig i andet kvartal, kan begynde at aftage, efterhånden som regeringens stimuli mister kraft.

”For at opretholde vækstniveauet skal regeringen enten fortsætte stimulansen gennem eksempelvis yderligere infrastrukturinvesteringer eller fortsætte med at sænke kravet til boliglån. Vi vurderer ikke, at den kinesiske regering vil fortsætte med at stimulere væksten i samme grad, og derfor forudser vi, at både væksten i investeringer og boligmarkedet vil tabe fart i tredje kvartal,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Sker det, vurderer han, at ikke kun Kina, men også mange andre emerging markets-økonomier vil tabe fart. I tredje kvartal forholder Bo Bejstrup Christensen sig derved skeptisk over for den vedvarende effekt af både bedringen i råvarepriserne og den seneste fornuftige udvikling i emerging markets generelt.

”Med disse scenarier i vente har vi i øjeblikket neutral risikovægt på aktier og fastholder undervægt på aktier fra emerging markets og Europa, mens vi har overvægt i amerikanske aktier. Det afspejles i porteføljerne i investeringsprodukterne Flexinvest Fri, Danske Porteføljepleje, Puljeinvest og Danske Mix-afdelinger,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Læs det nye Investor Brief her.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.