• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Pas på med risikoen i urolige markeder

Der er i øjeblikket større uro end ellers på finansmarkederne – og det vil formentlig fortsætte et stykke tid endnu på grund af valg og udmeldinger fra centralbankerne i USA og EU. Som investor er det noget, du bør tage højde for.

Siden december har finansmarkederne været præget af mere uro end ellers. Kurserne svinger i øjeblikket mere op og ned end de plejer. Men det er der heldigvis en forklaring  - eller rettere flere forklaringer på. Der er nemlig en række store afgørende begivenheder, som markedet venter med spænding på,” forklarer Søren Pagaard Heilbo, investeringschef i Danske Invest.

Først og fremmest venter markedet på helt bestemte udmeldinger fra både den amerikanske centralbank, Fed, og Den Europæiske Centralbank (ECB).

Således har ECB netop annonceret kvantitative lempelser, hvor banken hver eneste måned vil opkøbe stats- og virksomhedsobligationer for 60 mia. euro for ad den vej at stimulere økonomien. Sådanne metoder benyttes ofte, når en centralbank ikke kan eller vil sænke renten yderligere. Og det er tilfældet for ECB, hvis ledende rente  i øjeblikket sat til 0,05 procent.

Senere på året ventes Fed at hæve sin rente for første gang i årevis. Renten har ligget på 0,25 procent siden december 2008.

”Specielt den kommende rentestigning er en kæmpe ting. Det er noget, der vil påvirke både valuta og aktier. Dollar vil blive styrket over for euro, og det vil gøre markedet mere nervøst,” siger Søren Pagaard Heilbo.

”Vi er i et marked, hvor mange positioner skifter rundt. Oven i det ser vi en faldende oliepris, og det skaber yderligere usikkerhed i markedet,” tilføjer han.

Rådet til investorer

Søren Pagaard Heilbo forventer, at vi vil se uroen præge markederne et pænt stykke tid endnu.

”Jeg tror, det kan aftage, når vi begynder at se effekten af den første renteforhøjelse fra Fed,” siger han.

Derudover kan der komme en del politisk uro i forbindelse med flere valg i Europa. I første omgang Grækenland 25. januar, men senere på året, når spanierne og briterne skal til stemmeurnerne, kan der opstå usikkerhed om opbakningen til EU, og det kan skabe uro.

Som investor kan du tage sine forbehold ved at holde sig fra de mest risikable investeringer – og ved at have en langsigtet strategi og følge den.

”Du bør passe på med ikke at tage for høj risiko. Så hvis du investerer i højrenteobligationer, så gå efter dem med bedst rating, og hvis du køber aktier, kan du gå efter selskaber med stærke balancer, gerne dem, der giver udbytte,” lyder rådet fra Søren Pagaard Heilbo.
 
 
 
 
 
 

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.