• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Opkøbsbud sender biotekindeks op

Danske Invests afdeling Bioteknologi er siden årsskiftet steget med ca. 40 pct. Opkøbstilbud fra en række medicinalselskaber har sendt biotek-aktierne i USA i vejret.

Uro, gældskrise og euro-usikkerhed har ikke påvirket afdeling Bioteknologi negativt i 2012. Afdelingen, der primært består af amerikanske biotek-aktier, har kun kendt én vej i år. Opad.

Siden nytår til medio august er afdelingen steget med 39,83 pct., og stigningen skyldes især en række opkøbstilbud fra medicinalselskaber. Til sammenligning steg de amerikanske aktier generelt med 6,61 pct. i første halvår.

Stigning på 178 pct.
Amylin Pharmaceutials er i første halvår af 2012 steget med  ca. 178 pct. som følge af et overtagelsestilbud fra Bristol-Myers Squibb Co., og tilsvarende har et købstilbud fra GlaxoSmithKline på Human Genome Science betydet en stigning på omkring 89 pct. Ifølge investeringschef i Danske Invest Robert Mikkelstrup skyldes opkøbsinteressen, at flere biotekselskaber har lovende produkter i pipelinen.

”Flere af de store medicinalselskaber står over for patentudløb i den kommende tid. Og da udvikling af nye lægemidler er en kostbar affære, er det en mulighed at købe sig genvej ved at byde på biotek-selskaber, der allerede er godt på vej med nye lægemidler,” fortæller Robert Mikkelstrup, investeringschef i Danske Invest. Han forklarer, at medicinalselskaberne ikke har været så hårdt ramt af den økonomiske krise og generelt har den økonomiske formået til opkøb.

16 ud af 20 aktier med tocifrede stigningsrater
Afdelingen er indeksbaseret, så sammensætningen af aktierne i afdelingen er bestemt ud fra et indeks. Alle aktierne i afdelingen er amerikanske på nær en enkelt, der er fra Holland. Afdelingen har investeret i 20 aktier, og heraf har de 16 haft en stigning på over 10 pct.

Med en stigning på 40 pct. i ryggen er der alligevel positive forventninger til bioteksektoren i andet halvår af 2012. Produktudvikling blandt selskaberne samt købstilbud vil være med til at drive bioteksektoren frem, lyder vurderingen. Men især udviklingen af nye produkter kan give udfordringer undervejs, og da bioteksektoren fortsat er meget afhængig af, at de enkelte selskaber lykkedes med en række slutfase-tests, kan det i perioder betyde store udsving i kursudviklingen.

De største investeringer i afdelingen er ved udgangen af juli United Therapeutics Corp, Regeneron Pharmaceuticals samt Amylin Pharmaceuticals.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.