• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Obligationer lyser op i krisemørket

Når aktiemarkederne bliver usikre, søger flere investorer over i de mere sikre obligationer, og det har smittet af på afdelingen Dannebrog Mellemlange Obligationer, der fik et afkast på 3,8 pct. i tredje kvartal.

Tredje kvartal blev et kvartal med massive rentefald, da renterne over hele rentekurven faldt omkring 1,0 procentpoint. Gældskrisen i Europa er stadig årsagen til kursstigningerne på obligationerne, forklarer Lars Detlefsen, senior porteføljemanager i Danske Capital og rådgiver for Danske Invest Dannebrog Mellemlange Obligationer.

”Rentefaldene skyldes primært en forværring af gældskrisen, da fokus skiftede fra Grækenland til også at omhandle Italien og Spanien. Alle obligationstyper har derfor i tredje kvartal haft positive afkast, fortæller Lars Detlefsen.

Defensiv strategi i afdelingen
Danske Invest Dannebrog Mellemlange Obligationer klarede sig en tand dårligere end benchmark, der steg 5 pct., og det skyldes ifølge Lars Detlefsen, at afdelingen har haft en mere defensiv strategi med vægt på lav rentefølsomhed
og overvægt af realkreditobligationer i forhold til benchmark.

”Realkreditobligationerne gav i gennemsnit et afkast på 4,5 pct. mens statsobligationer i gennemsnit gav 7,5 pct., fortæller Lars Detlefsen.

Forskel i varighed
Forskellen i afkast skyldes, at markedet for statsobligationer har en højere varighed end realkreditobligationer. Varighed er udtrykket for, hvor meget kursen på en obligation ændrer sig i procent, hvis renten ændrer sig ét procentpoint og tager blandt andet højde for, hvordan det lån, som obligationen baserer sig på, afdrages. Konvertible realkreditobligationer kan eksempelvis som udgangspunkt indfries ved kurs 100, og ved rentefald kan kursen således komme op over denne grænse og dermed give mulighed for, at låntagerne kan indfri obligationerne før tid.

Lars Detlefsen vurderer, at den store usikkerhed på markedet på grund af gældskrisen i Sydeuropa vil forsætte i  fjerde kvartal, og det fortsat vil give lave renter. Men Lars Detlefsen understreger, at det er hans vurdering, at usikkerheden vil give store udsving i renterne.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.