• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Obligationer fra nye markeder står stadig stærkere

Obligationer fra nye markeder bliver i stadig større grad accepteret af investorer, fordi de har udviklet sig kraftigt som investeringsmulighed de seneste 20 år.

Virksomhedsobligationer fra Venezuela eller indonesiske statsobligationer. Det kan virke skræmmende eksotisk for en tilbageholdende dansk investor. Men afdelingen Danske Invest Nye Markeder Obligationer har ikke desto mindre leveret fine afkast de seneste år, og ifølge Danske Invests porteføljerådgiver ING Investment Management står obligationer fra nye markeder stadig stærkere.
 
”Obligationer fra nye markeder har udviklet sig dramatisk som investeringsmulighed i løbet af de sidste 20 år og har nået nye højder med hensyn til accept fra investorerne. Mellem 2003 og 2011 har obligationer fra nye markeder givet et afkast, der både nominelt og risikojusteret overgår obligationer fra de etablerede markeder. Disse overlegne afkast er opnået takket være stadig bedre kreditværdighed i nye markeder,” fortæller Bregje Roosenboom fra ING Investment Management. ING er rådgiver for Danske Invests afdeling Nye Markeder Obligationer. Hun understreger dog, at der stadig er risici forbundet med investering i nye markeder.
 
Omhyggelig udvælgelse
Afdelingen Investerer primært i statsobligationer og virksomhedsobligationer fra de nye markeder. Det vil sige områder som Fjernøsten samt Østeuropa og Latinamerika. Da disse lande generelt har en højere kreditrisiko er ING Investment Management meget omhyggelige, når de udvælger de obligationer, der skal med i afdelingens portefølje. Risikoen bliver nøje overvejet og holdt op med det forventede afkast fra hver enkelt obligation.


”Vi overvåger den globale makroøkonomiske udvikling, og vi laver meget skrap research på landeniveau for at fastslå, hvor attraktiv en given investering er. Vi undersøger landenes vækst, inflationsmønster og ændringer i deres penge- og finanspolitikker samt styrken af deres finansielle systemer. Når vi vælger obligationer til porteføljen har vi adskillige kriterier, og de lande, vi investerer i varierer over tid afhængig af vores analyseresultater. Eksempelvis foretrækker vi i øjeblikket asiatiske og latinamerikanske landes obligationer frem for central- og østeuropæiske, når det handler om obligationer udstedt i lokal valuta,” lyder det fra Bregje Roosenboom.
 
Afdelingen investerer både i virksomhedsobligationer og statsobligationer fra nye markeder.  På den måde spredes risikoen, idet investeringerne bliver spredt ud på ikke blot flere forskellige lande men også forskellige typer investeringer.

Afdeling Nye Markeder Obligationer har siden nytår til medio september leveret et afkast på 16,26 pct.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.