• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Ny porteføljerådgiver for Kina-fond

Christina Chung fra Hongkong skal finde de mest attraktive kinesiske selskaber.

Kinas 1,4 mia. indbyggere taler hovedsagelig mandarin, og det samme gør Christina Chung fra Hongkong, som 17. oktober får ansvaret for Danske Invests Kina-fond. Når man skal finde de kinesiske selskaber, der har størst afkastpotentiale, er det nemlig vigtigt at være tæt på dem og have et godt lokalkendskab. 

”Christina Chung har haft ansvaret for Allianz’ kinesiske aktieteam siden 2005, og hun har både et dybt kendskab til den kinesiske økonomi og et rigtig godt kendskab til alle selskaber i porteføljen”, fortæller Malene Bason, der har ansvaret for at håndplukke de bedste rådgivere til Danske Invest-fondene.

Håndplukker selskaber
Når Christina Chung skal sammensætte porteføljen, håndplukker hun de enkelte selskaber, og det betyder også, at en stor del af fondens performance vil komme fra selve aktieudvælgelsen. I dette arbejde er hele teamet dog også meget opmærksom på, hvor stor risiko de tager på vegne af investorerne.

”Christina Chung og hendes team er meget fokuseret på risici, og det er, ikke mindst i et land som Kina, en vigtig del af aktieudvælgelsen. Hendes team består af analytikere med fokus på både makro-, sektor- og selskabsniveau, og alle som en taler mandarin. En vigtig kompetence, når man skal mødes med de kinesiske erhvervsledere – og både vurdere afkastpotentiale og risici”, siger Malene Bason.

Vigtigheden af den ”nye økonomi”
Filosofien bag teamets investeringsbeslutninger er enkel. De investerer langsigtet, og de er blandt andet på udkig efter selskaber, der har været igennem en vanskelige periode, og hvor ”turnaround”-potentialet bliver ignoreret.

”Med Christina Chung ved roret vil fonden blive meget fokuseret med pt. 37 selskaber. Alle udvalgt ud fra deres langsigtede potentiale. Derudover er teamet meget bevidst om den ”nye økonomi” i Kina, idet landet er ved at omstille sig fra en økonomi med omdrejningspunkt i eksport og investeringer til en økonomisk vækst med udgangspunkt i forbrug og service. Det baner vejen for nye investeringsmuligheder”, fortæller Malene Bason. 

Læs også: Kunsten at håndplukke de bedste porteføljerådgivere

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.