• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Månedens fond: Vinder på vækst i USA

Fonden Danske Invest Teknologi ser rigtig interessant ud med høj vækst i USA og fokus på fire markante trends inden for teknologi.

De seneste fem år har Danske Invest Teknologi givet omkring 160 procent i afkast, og alene i 2014 har afdelingen hidtil givet et afkast på mere end 25 procent. Men der kan sagtens være mere at hente for investorer de kommende år, selv om historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

Cirka 90 procent af aktierne i Danske Invest Teknologi er amerikanske, og de får dermed direkte gavn af den stærke økonomiske vækst i USA for tiden.

”Væksten i USA tegner i øjeblikket endnu stærkere end de 3,5 procent, vi havde forventet, og i en ekspansionsfase af økonomien stiger anlægsinvesteringer normalt hos virksomheder, institutioner og hos private. Tidligere har det betydet store ordrer til teknologileverandører som fx Cisco, Oracle og EMC,” fortæller Søren Heilbo, investeringschef i Danske Invest.

Det er den rutinerede senior porteføljeforvalter Huachen Chen fra Allianz, der fra sit kontor i San Francisco udnytter sit amerikanske lokalkendskab til at udvælge aktierne i Danske Invest Teknologi. Aktuelt omfatter porteføljen godt 60 selskaber, og Huachen Chen har fokus på at identificere de store trends inden for teknologi – de dominerende drivere for vækst i sektoren.

De fire store trends
Aktuelt har Huachen Chen i sin udvælgelse af aktier i Danske Invest Teknologi fokus på fire væsentlige trends inden for teknologisektoren:

*Cloud computing, populært betegnet skyen, hvor selskaber ikke har software købt og installeret på egne computere, men køber sig adgang på eksterne servere efter behov. Virksomheder kan dermed lettere ændre deres set-up, uden at store investeringer går tabt, ligesom de kan benytte skyen som serverplads efter behov i stedet for at investere i egen hardware.

*Mobilt internet og apps er den markante trend væk fra desktop computere over mod mobile enheder som tablets og smartphones.

*Internet of things, eller tingenes internet på dansk, er en fællesbetegnelse for, hvordan stadig flere ting bliver forbundet, styret og monitoreret digitalt. Det klassiske eksempel er den digitale termostat Nest, der er blevet opkøbt af Google. Nest kan styres via en smartphone-app og lærer selv af brugerens adfærd.

*Sikkerhedsløsninger er en fjerde markant trend. I takt med, at stadig flere følsomme informationer lagres online, stiger behovet for effektive sikkerhedsløsninger, der beskytter data. Investeringerne i sikkerhedsløsninger ventes fremover at stige dobbelt så meget som teknologi-investeringerne generelt.

Danske Invest Teknologi er af analysefirmaet Morningstar blevet tildelt de maksimale fem stjerner. Afdelingen er generelt kendetegnet ved store historiske kursudsving og er for den mere risikovillige investor.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.