• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Månedens fond: Gode aktier for den forsigtige optimist

Fonden Europa Højt Udbytte er en god måde at få del i en potentiel optur for europæisk økonomi og europæiske aktier uden at løbe alt for stor risiko.

For langsigtede investorer kan tiden meget vel være inde til at fokusere på europæiske aktier. Danske Invests chefstrateg Bo Bejstrup Christensen er stadig mere overbevist om, at vi nærmer os et vendepunkt for væksten i euro-området og dermed også bedre tider for europæiske aktier.

”Vi forventer, at den europæiske vækst vil komme op i gear i 2015, drevet af den lave oliepris, bedre lånemuligheder, løs pengepolitik og den svagere euro, der styrker selskabernes konkurrenceevne,” forklarer han.

Der er dog flere usikkerhedsfaktorer i horisonten, ikke mindst vigtige valg i Grækenland og Storbritannien, og for den forsigtige aktieinvestor er fonden Danske Invest Europa Højt Udbytte derfor et godt valg. Fonden fokuserer på europæiske selskaber, der år efter år udbetaler fornuftige udbytter til deres aktionærer, og det er generelt veldrevne selskaber med sunde forretningsmodeller og stabil indtjening, herunder mange selskaber inden for forsikring, dagligvarer og forsyning. Denne type aktier har historisk set en lavere risiko end aktiemarkedet som helhed.

Skærmer dig lidt mod kursfald
Udbytteaktier er bestemt ikke de aktier, der skyder mest i vejret i gode tider, men er altså heller ikke de aktier, der falder mest i dårlige tider. Som investor i Danske Invest Europa Højt Udbytte skærmer du dig dermed lidt mod den politiske usikkerhed, der potentielt kan sætte sit aftryk på de finansielle markeder i 2015.

De politiske usikkerheder formår dog ikke at overskygge Bo Bejstrup Christensen overordnede tiltro til en bedring i den europæiske økonomi, og ikke mindst på det europæiske aktiemarked er der mange udbytteselskaber, men de skal vælges med omtanke.

I Danske Invest Europa Højt Udbytte kigger chefporteføljeforvalter Peter Nielsen primært efter mellemstore og store selskaber med en lang investeringshorisont, når han sammensætter porteføljen. Stabile selskaber med stabile afkast. Som Peter Nielsen forklarer, må man aldrig blindt gå efter de selskaber, der her og nu udbetaler højst udbytte til aktionærerne.

”Høje udbytter er fristende, men bør aldrig være det eneste pejlemærke som investor. Det er ingen garanti for, at selskabernes langsigtede forretningsmodeller er sunde og holdbare,” siger han. ’

Kunsten består for Peter Nielsen i at grave et lag dybere, så Danske Invest Europa Højt Udbytte får en kombination af to goder – både et fornuftigt løbende udbytte samt kursgevinster. Her gælder det om at lokalisere sektorer og veldrevne selskaber, der er attraktivt prissat. Aktuelt har han 34 selskaber i fonden med en gennemsnitlig udbytteprocent på 4,8 procent.

Klar overvægt af forsikring
”I øjeblikket har vi klart størst overvægt inden for forsikringsaktier. Her kan vi finde ganske mange selskaber med en relativt stabil forretning og god underliggende udvikling. Vi er stadig relativt skeptiske på bankerne uden for Norden, men med forsikringsselskaber får vi alligevel en overvægt til den finansielle sektor, som vi mener generelt er relativt lavt prissat i forhold til andre af de mere cykliske sektorer,” fortæller chefporteføljeforvalter Peter Nielsen.

En anden sektor, der fylder en del i porteføljen, er forsyning.

”Her fokuserer vi især på selskaber, der driver infrastruktur og ikke seskaber, der lever af at sælge el og gas, da de har haft det svært gennem de senere år. Blandt andet i England har vi haft nogle gode selskaber, der leverer lidt indtjeningsvækst hvert år i tillæg til et udbytte på 5-6 procent om året,” siger han.

Også inden for telesektoren har Peter Nielsen fundet gode selskaber, der stadig er delvist statsejede, hvilket borger for en relativt forsigtig tilgang til risiko, men også et langsigtet fokus på at udvikle sine markeder.

 

 

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.