• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Lundbeck sidder med et es

Danske Invests porteføljerådgiver besøgte en lægespecialist i Wien for at få bekræftet troen på medicinalselskabet Lundbecks nyeste lægemiddel.

Lundbeck står allerede særdeles stærkt på markedet for antidepressiver og nye fase 3-studier af en ny pille mod depressioner giver håb om, at Lundbeck kan udbygge sin førerposition. Studierne viste nemlig, at patienterne bl.a. ikke fik mere kvalme af de nye piller ligesom patienternes opfattelse, den såkaldte kognitive respons skulle være bedre end med de hidtidige præparater.

For at blive forsikret i sin antagelse og få bekræftet det rigtige i at investere i Lundbeck, tog senior porteføljemanager i Danske Capital Claus Henrik Johansen til Østrig for at snakke med en førende specialist i mentale sygdomme ved et psykiatrisk hospital i Wien.

Brug for en ekspertvurdering
”Jeg tog derned i foråret for at få en ekspert-vurdering af, hvad der skal til for at kunne komme med et bedre alternativ til den eksisterende antidepressive medicin. Hans svar var klart: Kan man lave en antidepressiv pille, der ikke svækker lysten til sex og samtidig giver patienterne en skarpere opfattelse, så vil man skille sig markant ud i forhold til konkurrenterne. Og meget tyder på, at Lundbeck kan være på vej mod at have har løst de to udfordringer i deres nyeste medicin,” forklarer Claus Henrik Johansen.

Claus Henrik Johansen forklarer, at Lundbeck efter de opløftende fase 3-forsøg med deres nye medicin nu forventes at indsende ansøgninger i både Europa og USA i andet halvår af 2012. Dermed har det danske medicinalselskab taget de første skridt mod en afløser til Lexapro i USA og Cipralex i Europa. Patentet på Lexapro udløb i 1. kvartal 2012 i USA, mens Cipralex, som sælges i Europa og på de internationale markeder, stadig er en såkaldt Blockbuster hos Lundbeck. Det vil sige, at den sælger for over 1 mia. dollar om året. Claus Henrik Johansen vurderer, at den nye medicin kan få et salg på 5-10 mia. kr. om året for Lundbeck, såfremt det bliver endeligt godkendt.

Skal fastsætte prisen
”Nu begynder arbejdet for Lundbeck så med at vurdere, hvad prisen skal være for den nye medicin og hvordan den skal markedsføres. Det er opgaven nu,” siger Claus Henrik Johansen.

Danske Invest har investeret i Lundbeck i flere af vores afdelinger og har købt lidt flere Lundbeck-aktier op for nylig. Aktien ligger blandt andet i afdeling Danmark og Danmark Fokus, hvor Lundbeck står for hhv. 3,69 og 4,23 pct. af porteføljen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.