• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

KlimaTrends tror på delebiler

To gange har Danske Invest KlimaTrends købt op i delebil-selskabet Zipcar. Første gang med stor fortjeneste og anden gang efter en periode på observationslisten.

Hvorfor eje, når man kan nøjes med at dele. Sådan lyder filosofien bag virksomheden Zipcar, der er et amerikansk delebil-selskab, der tilbyder medlemmerne billeje på time- eller dagsbasis. Og den filosofi passer som fod i hose hos Danske Invest KlimaTrends, der nu i to omgange har købt aktier i firmaet.

Første gang var i forbindelse med børsnoteringen af selskabet, hvor afdelingen købte aktier til kurs 18. Efter at selskabet havde afleveret pæne regnskabstal over en periode besluttede Schroders Investment Management, der har ansvaret for afdelingen Klimatrends, at sælge ud.

”Vi købte Zipcar ved børsnoteringen til 18 dollar pr. aktie, og vi solgte for 30 dollar, da vi mente, at aktien var overvurderet, og vi valgte at tage gevinsten hjem,” forklarer Schroders. Men så kom krisen, og Zipcar blev også offer for store kurstab. Da aktien igen kom ned i 18 dollar gik KlimaTrends atter på opkøb.

”Da vi solgte, kom Zipcar på vores overvågningsliste i overensstemmelse med vores procedurer og blev overvåget dagligt. Da aktierne igen kom ned på 18 dollar, genovervejede vi selskabet og købte en position, da vi mente, aktien igen havde potentiale,” forklarer Schroders.

Og der er da også store forventninger til selskabet. Zipcar har en bilflåde på over 8000 biler i byer i 28 nordamerikanske stater samt England og har over 560.000 medlemmer kaldet zipsters. Der er store muligheder i bilkonceptet, og Zipcar er en ledende aktør på markedet.

”Vi forventer betydelig vækst over de næste få år og føler, at værdiansættelsen af aktierne giver mulighed for betydelige stigninger, da selskabet fortsætter med at levere en omsætningsvækst på over 20 pct. om året,” siger Schroders.

KlimaTrends investerer globalt i selskaber, som ventes at drage fordel af udviklingen på klima- eller miljøområdet, herunder også i selskaber, der bidrager til forbedring af klima- eller miljøforhold. Ved udgangen af oktober havde porteføljen godt 60 forskellige aktier. Zipcar fylder knap 1 pct. af porteføljen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.