• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Kinesiske data skruer op for optimismen

Erhvervstilliden er steget i Kina, viser tal fra Riget i Midten. "Det underbygger vores forventning om, at væksten i Kina igen vil begynde at stige," siger Danske Invests chefanalytiker. Tal fra boligmarkedet bekymrer dog stadig.

Øjnene er stift rettet mod de kinesiske nøgletal, når de tikker ind. Siden årsskiftet er analytikere og økonomer blevet skuffet over den manglende økonomiske vækst, som flere havde forventet igen ville runde 7 pct. i 2014. I stedet er væksten faldet, hvilket har givet panderynker hos investorer og analytikere. Danske Invests chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen har tidligere vurderet, at bunden nu er nået, og at den kinesiske økonomi igen ville pege opad. Nye tal for erhvervstilliden bekræfter den formodning.

”Vi har de sidste to måneder argumenteret for, at bunden nu var nået, og at erhvervstilliden igen ville stige som tegn på stigende økonomisk vækst – om end vi ikke regner med at væksten stiger til de tidligere 8 pct. De nye tal for erhvervstilliden viste netop, at det går i den rigtige retning for Kina,” fortæller Bo Bejstrup Christensen.

Skuffelsernes tid kan være forbi
Dermed er der udsigt til, at kinesisk økonomi vil bryde den negative nyhedsstrøm, som har ramt markederne de seneste 12-18 måneder, hvor væksten i økonomien er blevet ved med at falde – og erhvervstilliden er blevet svækket yderligere. Men nu er der igen nye tegn på, at skuffelsernes tid kan være forbi. De seneste måneder har således budt på positive nyheder, og de nye tal for erhvervstilliden er endnu et i rækken.

Bo Bejstrup Christensen er dog ikke lutter optimisme. Den kinesiske økonomi rummer stadig en del usikkerhedsmomenter, der kan få udviklingen til at vende. Blandt andet peger han på boligmarkedet.

Tal for boligmarkedet giver usikkerhed
”De seneste tal for boligmarkedet viser, at boligsalget er begyndt at falde, og at priserne også falder i nogle byer. Det indikerer umiddelbart et svækket boligmarked, men vi vurderer, at det er forsinkede resultater af den stramningskampagne, vi har set fra myndighederne i Kina for at få udlånsvæksten under kontrol og dermed ikke er et tegn på, at boligmarkedet er på vej til at falde sammen,” siger Bo Bejstrup Christensen.

De optimistiske toner fra den kinesiske økonomi er gode nyheder for investorerne, idet de vil betyde, at bekymringen omkring Kina vil aftage. Det vil hjælpe globale aktier i almindelighed og også aktier fra nye markeder, der ellers havde et svært 2013 og faldt yderligere indledningsvist i 2014. Siden ultimo marts er aktierne i de nye markeder dog begyndt at stige igen – bl.a. som følge af bedringen i Kina.
 
Er man som investor interesseret i at investere i nye markeder, tilbyder Danske Invest en række afdelinger, der investerer i både aktier og obligationer fra den region. Én af aktie-afdelingerne er Nye Markeder Small Cap, der de seneste tre måneder har outperformet sit benchmark – senest i maj, hvor afdelingen gav et afkast på 5,5 pct. mod et afkast i benchmark på 4,6. Afdelingen har de seneste fem år givet et årligt afkast på gennemsnitlig 22,34 pct. – dog med store udsving undervejs.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.