• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Kend din investeringsprofil

Når aktiekurserne farer op og ned, og de finansielle markeder er præget af stor usikkerhed, er det desto mere vigtigt selv at bevare roen i stedet for at gå i panik.

Sommeren har indtil videre budt på voldsomme kursudsving på aktiemarkederne, og samlet set er langt de fleste aktier endt med at give negative afkast. Senest har nedgraderingen af den amerikanske økonomi forstærket den negative stemning på de finansielle markeder, og usikkerheden i verdensøkonomien er blevet stadig større.

Når du som investor følger med i både kurser og mediernes dækning af situationen, er det nemt at miste overblikket: Hvis kurserne endelig stiger den ene dag, falder de atter den næste, og selv eksperterne synes usikre på, hvordan udviklingen bliver fremover.

Når kurserne farer op og ned – og mest ned – og medierne er fyldt med forskellige holdninger til, om man skal købe eller sælge, er det ikke underligt, at du som privat investor kan blive i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

Tænk langsigtet
Der er altid en vis risiko forbundet med at investere, og der er som oftest en klar sammenhæng mellem risiko og afkast. Som investor er det vigtigt, at du på forhånd har gjort dig klart, hvilken risiko du kan og vil løbe i forhold til dine investeringer. Vi anbefaler, at du sammen med din bankrådgiver lægger en investeringsprofil, der tager højde for risiko og investeringshorisont. Denne profil bør du som udgangspunkt holde fast i – også når der er uro på markederne. Er du i tvivl om, hvordan din investeringsprofil ser ud, eller om den eventuelt skal justeres, er det en god ide at få en snak med din bankrådgiver.

Hvad du derimod ikke skal gøre, når kurserne falder, og markederne er urolige, er at gå i panik. Som investor er det vigtigt at holde fast i, at du skal tænke langsigtet, når du investerer. Derfor gælder det om at holde hovedet koldt – og tale med din bankrådgiver, hvis du har brug for en gennemgang af dine investeringer og din investeringsprofil.

 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.